שאלה תבנית להתפחת לחם שאר

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאלה תבנית להתפחת לחם שאר

הודעהעל ידי הילה כהן ב ב', 11 מאי, 6:02 pm

שלום לכולם, חדשה באתר ובעיצומה של הכנת מחמצת בסיס
רציתי לשאול לגבי הכלי שבו מתפיחיםאת לחם השאור.
ראיתי באינטרנט שמשתמשים במעין סלסלה מיוחדת להתפחת הלחם
חובה להתפיח בכלי כזה או שנגיד תבנית אפיה מלבנית תספיק?
הילה כהן
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ה', 07 מאי, 4:55 pm

Re: שאלה תבנית להתפחת לחם שאר

הודעהעל ידי או'דונל ב ב', 11 מאי, 6:07 pm

היי הילה, ברוכה הבאה.
סלסלת התפחה משמשת בדרך כלל ללחם שנאפה לאחר ההתפחה בצורה חופשית, על אבן שמוט (אבן אפייה) או סתם על תבנית תנור סטנדרטית.
בדרך כלל כשמתפיחים לחם בתוך תבנית אפייה זה נעשה מתוך מטרה לאפות את הלחם בתבנית, אולם אין מניעה עקרונית ששתפיחי את העיסה בתבנית ותאפי גם כן "בצורה חופשית". אם כי, יהיה קצת פחות נוח לקמח אולי את התבנית.
באופן אישי, יש לי סלסלאות התפחה ארוכות ללחמים ארוכים, אבל בשביל עגולים אני פשוט מתפיח את העיסה בתוך מסננת פסטה שעליה מגבת מקומחת.
ועוד טיפ לקימוח: קמח אורז. מנצח.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שאלה תבנית להתפחת לחם שאר

הודעהעל ידי הילה כהן ב ב', 11 מאי, 6:15 pm

תודה על התגובה המהירה
באמת חשבתי לי איך הקמח ישאר על התבנית בלי להוסיף שמן אבל בד כלשהו מקומח זה רעיון טוב
ולחם שאור אמור להאפות חופשי על אבן שמוט לא?
בתבנית הוא לא יקבל את אותו "קראסט" לא?
הילה כהן
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ה', 07 מאי, 4:55 pm

Re: שאלה תבנית להתפחת לחם שאר

הודעהעל ידי או'דונל ב ב', 11 מאי, 7:34 pm

הילה כהן כתב:תודה על התגובה המהירה
באמת חשבתי לי איך הקמח ישאר על התבנית בלי להוסיף שמן אבל בד כלשהו מקומח זה רעיון טוב
ולחם שאור אמור להאפות חופשי על אבן שמוט לא?
בתבנית הוא לא יקבל את אותו "קראסט" לא?


האמת שלא בד כלשהו, בד חלק דווקא כדי שלא ידבקו סיבי מגבת לעיסה. (בעקרון סיבי מגבת הם טעימים מאוד, אבל באפייה הם מאבדים את רוב הערך התזונתי שלהם אז עדיף לשמור אותם לסלט.)
נכון, בתבנית הוא ממש לא יקבל את אותו הקראסט. תבנית מתאימה בעיקר ללחמי שיפון רטובים מאוד, או אם רוצים דווקא לקבל לחם בצורה אחידה לסנדוויצ'ים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שאלה תבנית להתפחת לחם שאר

הודעהעל ידי הילה כהן ב ג', 12 מאי, 8:41 pm

טוב אז לפני שאני קונה סלסלה באיביי ( כי אני לא ירגע עד שתהיה לי אחת) מה יותר מומלץ 30 ס"מ או 35?
הילה כהן
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ה', 07 מאי, 4:55 pm

Re: שאלה תבנית להתפחת לחם שאר

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 12 מאי, 10:29 pm

הילה כהן כתב:טוב אז לפני שאני קונה סלסלה באיביי ( כי אני לא ירגע עד שתהיה לי אחת) מה יותר מומלץ 30 ס"מ או 35?

אין "מומלץ" - הכל תלוי בגודל הכיכרות שאת רוצה...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד