גובה לחם השאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

גובה לחם השאור

הודעהעל ידי לי ויצמן ב א', 08 מרץ, 10:49 am

בפעמים שאפיתי לחם שאור הגובה הכללי של הלחם היה נמוך, ז״א לא היתה פרוסת לחם כמו הלחם של ארומה לדוגמא.
להבין מזה שאני אופה לא נכון או שכך זה עם לחמי מחמצת.

כאשר אני מתפיחה את הלחם בכלי התפחה ומעבירה אותו לאבן בתנור, הצורה של הלחם נהרסת וגם חלק מההתפחה יורד. זה מחמיר כשאני חורצת את הלחם (ניסיתי עם סכין גילוח ועם סכין חדה). אשמח לטיפים בעניין.
נערך לאחרונה על ידי לי ויצמן בתאריך ד', 11 מרץ, 12:08 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
לי ויצמן
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 05 פברואר, 8:25 am

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי פסקל ב א', 08 מרץ, 1:43 pm

התיאור מתאים להתפחת יתר.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי odedg ב א', 08 מרץ, 4:09 pm

לגבי החלק הראשון - יתכן שזו התפחת חסר. יתכן שהוספת תוספות שמכבידות על הבצק.
השאלה היא גם באיזה בצק השתמשת? האם מלא? שיפון? הם כבדים יותר ולכן הלחם נמוך ודחוס יותר.

בכל מקרה אל תשווי בין הלחם שלך ללחם ארומה. הם מוסיפים ים של תוספות מלאכותיות כדי שיהיה אוורירי ותפוח ומרשים. רק חסר להם פוטושופ ... :lol:
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 09 מרץ, 8:26 am

יכול להיות שהשאור לא מספיק פעיל, או שהבצק לא תפח מספיק זמן, או שתפח יותר מדי...
ההימור שלי הוא על אחת האפשרויות הראשונות.

ממליץ לך לנסות את המתכון ללחם שאור לבן (מופיע תחת "מתכונים") - זה המתכון הפשוט ביותר, שייתן לך אינדיקציה האם הבעיה היא בשאור או במתכון שהשתמשת בו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי לי ויצמן ב ב', 09 מרץ, 8:55 am

תודה לתשובות.
השאור בן חודש ואני הכנתי אותו.
איך יודעים אם הוא פעיל מספיק ואיך הופכים אותו לפעיל יותר?
לי ויצמן
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 05 פברואר, 8:25 am

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 09 מרץ, 9:25 am

לי ויצמן כתב:איך יודעים אם הוא פעיל מספיק ואיך הופכים אותו לפעיל יותר?

לפי הלחם שיוצא ממנו ;)
בפעם הבאה שאת "מאכילה" את השאור, תסתכלי אם מופיעות בועות בשאור מעט לאחר ההאכלה. אם כן - הוא פעיל.
בכל מקרה, אל תתייאשי - שאור בן חודש הוא ממש "תינוק". תני לו זמן ותראי שהתוצאות משתפרות מפעם לפעם.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי או'דונל ב ב', 09 מרץ, 5:09 pm

רק בנוגע לגיל השאור - אפשר פשוט לתת לו להתבגר לאט לאט, אבל לא חייבים לחכות. אם מרגע שהשאור מוכן ממשיכים להאכיל עוד איזה שבוע ברצף מקבלים שאור בוגר ובשל בזמן שנוח לנו.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי ארי ב ג', 10 מרץ, 7:43 pm

זה לא פשוט לעשות לחם גבוה ישר על ההתחלה. לוקח קצת זמן וניסיון. כולנו התחלנו עם לחמים שטוחים ועדיין לא תמיד יוצא כמו שרוצים.
בינתיים את יכולה להשקיע בתבנית אפיה גבוהה ולאפות בה את הלחמים. ארומה גם אופים בתבנית מלבנית.
לא לשכוח שהלחם תופח אז כשממלאים את התבנית, לא עד הסוף!
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי odedg ב ד', 11 מרץ, 7:52 am

ארי כתב:בינתיים את יכולה להשקיע בתבנית אפיה גבוהה ולאפות בה את הלחמים.

המלצה שלי: אם את מחליטה לרכוש תבנית ואת רוצה לאפות לחם כיפי אמיתי, השקיעי יותר כסף, כ- 250 ש"ח, ורכשי תבנית מיציקת אלומיניום עבה עם מכסה. הלחם יוצא קריספי ותאווה לחיך.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: גובה לחם השיעור

הודעהעל ידי לי ויצמן ב ד', 11 מרץ, 8:59 am

תודה על התשובות.
לבנתיים... מאחר ואני מתחילה בסיפור הזה קניתי תבנית חד פעמית לחלה (יוצר רחבה מטבנית אינגליש קייק).
הלחם יוצא מרובע והכי חשוב טעים.
אחכה בסבלנות לקבלת לחם גבוהה
לי ויצמן
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 05 פברואר, 8:25 am

הבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד