שימוש בשמרים בלחם שאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שימוש בשמרים בלחם שאור

הודעהעל ידי לי ויצמן ב א', 08 מרץ, 10:47 am

איך שימוש מעורב שלש שמרים ושאור משפיע על הלחם? ובכלל מה הכללים בערבוב מחמצת ושמרים.
נערך לאחרונה על ידי לי ויצמן בתאריך ד', 11 מרץ, 12:10 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
לי ויצמן
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 05 פברואר, 8:25 am

Re: שימוש בשמרים בלחם שיעור

הודעהעל ידי ארי ב ג', 10 מרץ, 7:46 pm

אם השאור לא מספיק חזק ניתן להוסיף מעט שמרים כדי לקבל תפיחה טובה.
זה תלוי כל מתכון לעצמו. אבל בעיקרון 1 קילו קמח צריך 50 גר' שמרים טריים או כ-300 גר' שאור,
נניח שהוספת 300 גרם שאור צעיר ולא מספיק חזק, אזי הוסיפי 15 גר' שמרים טריים
זו ההמלצה שלי. כמובן שיש כאן מומחים ממני.
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שימוש בשמרים בלחם שיעור

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 11 מרץ, 7:49 am

ארי, 50 גרם שמרים לק"ג קמח זה המון.
אני משתמש, ברוב המתכונים, בלא יותר משתי כפיות (6 גרם) של שמרים יבשים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שימוש בשמרים בלחם שאור

הודעהעל ידי או'דונל ב ד', 11 מרץ, 9:57 pm

מסכים עם שלומי.
ואם אני משתמש בשמרים ביחד עם שאור, למשל כשאני מכין לחמניות שההכנה שלהן דורשת הרבה מגע בבצק ואני חושש שיצא יותר מדי אוויר החוצה, אז עבור בערך קילו קמח אני מוסיף רק רבע כפית שמרים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שימוש בשמרים בלחם שאור

הודעהעל ידי ארי ב ה', 12 מרץ, 11:09 pm

קטונתי :)
התכוונתי לשקית שמרית כלומר שמרים טריים... אבל אולי גם זה יותר מידי...
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שימוש בשמרים בלחם שאור

הודעהעל ידי ארי ב ו', 17 אפריל, 12:25 pm

צודק סליחה
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד