מרקם השאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי ארי ב ד', 04 מרץ, 7:17 pm

שלומי כתב:
ארי כתב:תגיד שלומי אתה מוכר את המחמצת לגוי או נפטר ממנה?

שאור "חי" - אני זורק. בכל זאת, זה בדיוק ה"חמץ" שאליו מתכוונים בתורה (ולא קטניות או אקונומיקה בלי כשרות, למען השם). שאור מיובש אני מוכר וממנו מחייה עיסה אחרי החג.


:lol: צודק
ובעקבות העצה שלך החלטתי גם אני לייבש שאור.
מרחתי על נייר אפיה שמתי בתכנית בתנור כבוי. מאז חלפו 18 שעות ועדיין העסק לח...
מה לא עשיתי נכון?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 05 מרץ, 4:30 pm

הניחוש שלי: לא מרחת את השכבה דק מספיק.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי ארי ב א', 08 מרץ, 9:46 pm

סבבה. אנסה שנית
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי assi ב א', 08 מרץ, 10:36 pm

תגידו יש הוראות מפורטות לייבוש ולהחייאת שאור?

ועוד שאלה - בכל פעם שאני לוקח מהשאור אני צריך להשלים את הכמות שהוצאתי? אתמול האכלתי את השאור (זרקתי והשלמתי את החסר). היום אני אוציא כמות ללחם. צריך להשלים את החסר?
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 09 מרץ, 8:21 am

assi כתב:תגידו יש הוראות מפורטות לייבוש ולהחייאת שאור?

בודאי. חפש ב"מדריכים" באתר.

ועוד שאלה - בכל פעם שאני לוקח מהשאור אני צריך להשלים את הכמות שהוצאתי? אתמול האכלתי את השאור (זרקתי והשלמתי את החסר). היום אני אוציא כמות ללחם. צריך להשלים את החסר?

עקרונית כן - ע"מ למנוע חמיצות יתר בשאור.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי פסקל ב ב', 09 מרץ, 2:30 pm

assi כתב:תגידו יש הוראות מפורטות לייבוש ולהחייאת שאור?

ועוד שאלה - בכל פעם שאני לוקח מהשאור אני צריך להשלים את הכמות שהוצאתי? אתמול האכלתי את השאור (זרקתי והשלמתי את החסר). היום אני אוציא כמות ללחם. צריך להשלים את החסר?


בנוסף לכך שצריך להאכיל את השאור כדי לפחית את רמת החומציות, יש חשיבות גם ליחס בין "החסר" (הכמות שהוצאת לצורך אפיה) לבין כמות השאור שנשארה. לדוגמה, אם הוצאת כוס שאור ונשארה לך כמות של 3 כוסות שאור או יותר, לא מספיק להאכיל אותו בכוס אחת של קמח ומים כדי להוריד במידה מספקת את רמת החומציות וכדי לשמור על חיוניותו. כדאי להאכיל את השאור בכמות קמח ומים שלפחות שווה לכמות השאור שנשאר.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי ארי ב ג', 10 מרץ, 7:35 pm

אוקיי חבריה ניסיתי שוב. הפעם מרחתי שכבה דקה במיוחד.
השארתי בתנור כבוי כמעט יממה. התוצאה: לח ומסריח
מה עושים? אולי כבר עדיף לייבש בחוץ וזהו?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 11 מרץ, 7:47 am

למה כבוי? האור צריך להיות דולק...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי ארי ב ה', 12 מרץ, 11:14 pm

כתבת כבוי. לא?
מה עושים, תוכיף פסח ועדיין אין לי שאור מיובש...
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: מרקם השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 19 מרץ, 7:02 am

צודק...
נסה עם אור דולק.
במקרה הגרוע, דבר אתי אחרי החג ואשלח לך משלי.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

הקודםהבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד