שאור לא פעיל?

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי ברק ב ד', 14 ינואר, 9:33 am

שלום לכולם.
הכנתי שאור לפי המתכון באתר עם צימוקים .
הכל היה תקין ובסוף התהליך שלחתי אותו לישון במקרר.
אחרי כמעט שבוע הוצאתי את השאור מהמקרר והצטברו מעליו נוזלים.
שפכתי את הנוזלים, ערבבתי הכל והחזרתי למקרר.
למחרת רציתי לאפות עם השאור אך כשהוצאתי אותו לא הייתה שום תסיסה,
גם לא אחרי לילה שלם בחוץ.
האכלתי בכוס קמח מלא ומים וראיתי פעילות ותסיסה.
החזרתי למקרר.

השאלה אם יכולתי לאפות איתו או שבאמת הוא לא היה פעיל מספיק?
איך צריך להראות שאור לפני השימוש?
יש לציין שהשאור שלי דיי דליל. כמו טחינה גולמית
מחכה לאפות....
ברק
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 12 ינואר, 8:43 am

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 14 ינואר, 8:17 pm

תמיד רצוי להאכיל את השאור יום עד שלושה ימים לפני השימוש בו. אחרי שבוע ימים הוא באמת עלול לאבד מיעילותו, אך זה לא אומר שהוא לא פעיל.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 15 ינואר, 10:34 pm

נסה להאכיל בחצי כוס קמח שיפון ושליש כוס מים. תשאיר בחוץ לכמה שעות - אם אין בועות, השאור כנראה לא פעיל וכדאי להתחיל מחדש.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי odedg ב א', 18 ינואר, 11:44 am

....... ואפשר גם לרסק לתוכו תפוח עץ או להוסיף לו כפית סילאן או דבש.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי ארי ב א', 18 ינואר, 5:54 pm

odedg כתב:....... ואפשר גם לרסק לתוכו תפוח עץ או להוסיף לו כפית סילאן או דבש.


ומה זה נותן?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי odedg ב א', 18 ינואר, 6:50 pm

ארי כתב:
odedg כתב:....... ואפשר גם לרסק לתוכו תפוח עץ או להוסיף לו כפית סילאן או דבש.


ומה זה נותן?



זה נותן סוכר, שמספק אנרגיה זמינה לשמרי השאור ומחזק אותם. אני מוסיף למחמצת מידי פעם סוכר זמין כזה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי ברק ב ב', 19 ינואר, 6:39 am

אז הכנתי לחם עם השיאור + מעט שמרים לחיזוק. יצא מעולה.
האכלתי את השיאור יומיים לפני השימוש וכשהוצאתי אוצו היה פעים ויפה.
אני אקפיד להאכיל אותו ולחזק. מחכה לקבל שיאור עם טעם חזק...
ברק
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 12 ינואר, 8:43 am

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי ארי ב ב', 19 ינואר, 11:09 am

odedg כתב:
ארי כתב:
odedg כתב:....... ואפשר גם לרסק לתוכו תפוח עץ או להוסיף לו כפית סילאן או דבש.

ומה זה נותן?

זה נותן סוכר, שמספק אנרגיה זמינה לשמרי השאור ומחזק אותם. אני מוסיף למחמצת מידי פעם סוכר זמין כזה.


וואלה מגניב. באמת השאור שלי נחלש לאחרונה...
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי או'דונל ב ג', 20 ינואר, 5:05 pm

אני רק רוצה לומר שלדעתי הדרך הכי טובה לדעתי לחזק שאור היא לא על ידי חלוקת צ'ופרים פעם ברבעון, אלא בשמירה על שגרת האכלות קבועה.
לכל היותר פעם בשבוע בזמן שהוא במקרר, ובין שתיים-לארבע האכלות נוספות (תלוי כמה אתם נלהבים) לפני השימוש.
למי שלא חושש שהשאור שלו עומד למות בעוד שנייה, אני ממליץ לנסות את זה ולהיווכח שאין צורך בזרזים חיצוניים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שאור לא פעיל?

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 20 ינואר, 5:10 pm

מניסיון, מסכים אתך. אפילו האכלה אחת סמוך לשימוש תעשה את העבודה.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

הבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד