אפיית לחם בטורבו ?

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי רונה ב ש', 18 אוקטובר, 4:27 pm

אני אופה לחם על בסיס קבוע ותמיד באפייה ללא טורבו. לאחרונה ניתקלתי במתכון של האופה המאד נחשב Jeffrey Hamelman והוא אופה בטורבו.
שאלתי: האם אין זן טעות ואם כן האם זה נכון למתכון ספציפי או לבכלל וכדאי לאפןת כך תמיד

בתודה, רונה
רונה
אופה מתחיל
 
הודעות: 17
הצטרף: ו', 04 יוני, 6:08 am

Re: אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי שלומי ב א', 19 אוקטובר, 9:27 am

הי,

אין בעיה לאפות בטורבו, אני עושה זאת כשאני אופה בשתי תבניות במקביל.
חשוב לשים לב להשחמת הלחם, ע"מ למנוע מהקרום להחרך.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי פסקל ב א', 19 אוקטובר, 5:06 pm

גם מנסיוני חשוב להשגיח שהקרום לא יישרף. מצאתי שעדיף להנמיך את הטמפרטורה במשך מרבית זמן האפיה ב- 20 מעלות ממה שרשום ברוב המתכונים שאינם עושים שימוש בתכנית טורבו.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי רונה ב ה', 23 אוקטובר, 8:34 pm

תודה על תשובותיכם ועתה נשארה לי השאלה האם בכלל כדאי לאפות בטורבו (אני אופה תבנית תבנית ולא ביחד) ? ואשר למתכונו של האופה המהולל אני מניחה שטמפרטורת האפייה המצויינת במתכון התייחסה לאפית טורבו, בכל אופן שאים לב להערות שלכם
בתודה, רונה
רונה
אופה מתחיל
 
הודעות: 17
הצטרף: ו', 04 יוני, 6:08 am

Re: אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי odedg ב א', 09 נובמבר, 8:37 am

רונה יקרה,

מנסיוני אין כל הבדל. אני מעדיף לאפות לא בטורבו אך לאחרונה התקלקל התנור הרגיל שלי ונאלצתי לאפות בטורבו.
הטמפרטורה היתה אותה טמפרטורה והזמן אותו הזמן בדיוק.
מה שכן השתנה הוא שריססתי מים לתוך התנור פעמיים במהלך האפיה כדי שהלחם לא יתיבש בנוסף לתבנית עם המים שבתחתית התנור. המים בתבנית התאדו מיד לאחר תחילת האפיה ואז שמרתי על הלחות בעזרת הריסוס.

בהצלחה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי ארי ב א', 23 נובמבר, 11:25 am

כשאופים בשני תבניות אחת מעל השניה, עם טורבו, העליונה משחימה מהר יותר,
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי שלומי ב א', 23 נובמבר, 5:49 pm

ארי כתב:כשאופים בשני תבניות אחת מעל השניה, עם טורבו, העליונה משחימה מהר יותר,


נכון - לכן יש צורך בהחלפת התבניות בשלב מסוים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי ארי ב ג', 25 נובמבר, 2:34 pm

ואם מדובר במאפה מהיר דוגמת פוקצ'יה יש טעם להחליף? או פשוט להשאיר את התחתון יותר זמן
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: אפיית לחם בטורבו ?

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 25 נובמבר, 6:35 pm

מנסיון, גם במקרה של לחמים שטוחים שנאפים תוך זמן קצר, כמו פוקצ'ה ופיצה, בהחלט כדאי להחליף בין התבניות באמצע האפיה.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד