ניסיון להגיע ללחם אוורירי עם בועות אוויר גדולות

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

ניסיון להגיע ללחם אוורירי עם בועות אוויר גדולות

הודעהעל ידי אור ב ה', 28 אוגוסט, 7:12 pm

שלום,
אני מתעסק עם שעור כבר כמה חודשים ויצא לי לשאול באתר כמה שאלות...
הפעם רציתי לשאול על מרקם הלחם- הבנתי שכשמשתמשים בבצק רטוב וקר יוצא לחם אוורירי.
במהלך שיטוטיי באתר ראיתי גם שרסק תפוחים עוזר בעניין.
חשבתי לשלב את התפוחים במתכון הרטוב יחסית של ה"צ'בטינות שאור".

איך לעשות זאת?
להשתמש כמו שכתבת ב2 תפוחים ו0.75 כוס מים ליצירת הרסק ולהפחית 0.75 כוס מים מהמתכון?

אשמח לתשובה מהירה... הכנתי היום את הביגה ואני מתכנן לאפות מחר....
תודה!!
אור
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 28 יולי, 8:59 pm

Re: ניסיון להגיע ללחם אוורירי עם בועות אוויר גדולות

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 28 אוגוסט, 8:18 pm

במהלך הבישול, חלק מהמים מתאדים - ובתפוחים יש נוזלים משל עצמם.
לכן, אי אפשר לבצע את ההמרה הפשוטה שהצעת וצריך להסתמך על מראה הבצק ותחושתו. בכל מקרה, עדיף בצק רטוב מדי מיבש מדי - הארכת משך התפיחה תסייע להתפתחות הגלוטן גם אם הבצק נוזלי מאוד.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: ניסיון להגיע ללחם אוורירי עם בועות אוויר גדולות

הודעהעל ידי או'דונל ב ה', 28 אוגוסט, 9:05 pm

אהלן אור.
רק הערה - הקור לא קשור לאווריריות, אלא לטעם. תפיחה ארוכה המושגת באמצעות קירור העיסה (אם ע"י שימוש במים קרים ואם ע"י השהיית העיסה כולה במקרר) יוצרת טעם חזק יותר.
אכן, בצק רטוב ולישה עדינה יוצרים לחם אוורירי.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: ניסיון להגיע ללחם אוורירי עם בועות אוויר גדולות

הודעהעל ידי Mia ב ה', 28 אוגוסט, 9:36 pm

מתכון שאם תעקוב אחריו יוציא לך חורים גדולים בלחם. בדוק.
http://www.wildyeastblog.com/2007/07/08 ... /#comments
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: ניסיון להגיע ללחם אוורירי עם בועות אוויר גדולות

הודעהעל ידי אור ב ה', 28 אוגוסט, 10:20 pm

תודה רבה, כולם!!!
אתר נהדר!!
לילה טוב ושבת שלום :)
אור
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 28 יולי, 8:59 pm

Re: ניסיון להגיע ללחם אוורירי עם בועות אוויר גדולות

הודעהעל ידי אור ב ו', 29 אוגוסט, 3:49 pm

טוב...
אחרי ניסיון התפוחים על מתכון הצ'בטינות שאור אכן התקבל לחם אוורירי במיוחד.
הבצק עצמו היה אלסטי מאוד עם רשת גלוטן מטורפת!!
הבעייה הייתה שהוא היה גם נוזלי מאוד (יותר ממה שהיה כשהכנתי בלי תפוחים) ולכן וויתרתי על כל המים :!: במתכון ואפילו הוספתי קרוב לכוס קמח.
ממליץ לנסות להוסיף מתכונים עם רעיון התפוחים והבהיר בהם את עניין שינוי כמויות המים במתכון...
שוב תודה, אור :)
אור
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 28 יולי, 8:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד