להשאיר שאור מחוץ למקרר+עוד 2 שאלות

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

להשאיר שאור מחוץ למקרר+עוד 2 שאלות

הודעהעל ידי Mia ב ד', 20 אוגוסט, 6:56 pm

שלום,
כמה אפשר להשאיר את השאור מחוץ למקרר?
האם זה בסדר להוציא אותו מהמקרר בלילה שלפני האפייה על הבוקר כדי שהוא יתעורר? (אפילו ששעתיים מספיק לו)
האם הוא יכול להתקלקל?
(לא מאוד חם פה..)

2. ראיתי עוד גרסאות האכלה- של מדי יום וכד'.. איך זה עובד?

3. אני אופה פעמיים בשבוע בערך. האם צריך בנוסף לזה עוד להאכיל בין לבין?
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: להשאיר שאור מחוץ למקרר+עוד 2 שאלות

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 20 אוגוסט, 10:46 pm

Mia כתב:שלום,
כמה אפשר להשאיר את השאור מחוץ למקרר?
האם זה בסדר להוציא אותו מהמקרר בלילה שלפני האפייה על הבוקר כדי שהוא יתעורר? (אפילו ששעתיים מספיק לו)
האם הוא יכול להתקלקל?
(לא מאוד חם פה..)

2. ראיתי עוד גרסאות האכלה- של מדי יום וכד'.. איך זה עובד?

3. אני אופה פעמיים בשבוע בערך. האם צריך בנוסף לזה עוד להאכיל בין לבין?

1. לא מומלץ להשאיר את השאור מחוץ למקרר זמן רב מדי. זה יכול לגרוע מהאפקטיביות שלו וגם לגרום לטעם חמוץ מדי של הלחם.
2. אין לי נסיון עם האכלה יום יומית, למעט בתהליך יצירת התרבית הראשונית. לא ראיתי צורך בכך בתחזוקה השוטפת.
3. לגבי האכלות בין לבין- זה מאוד תלוי בסוג המחמצת וכמות השאור שלפני ההאכלה ביחס לכמות הקמח והמים שמוסיפים לו. מנסיוני, ככל שמתבססים על יותר שאור, יש צורך בהאכלה תכופה יותר. בכל מקרה אני ממליץ לרענן את המחמצת יום עד יומיים לפני השימוש בה. רצוי לבנות את המחמצת הסופית על בסיס כמות קטנה יחסית של שאור בשל. כך מרקם הבצק יהיה טוב יותר וטעם הלחם לא חמוץ מדי.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: להשאיר שאור מחוץ למקרר+עוד 2 שאלות

הודעהעל ידי Mia ב ה', 21 אוגוסט, 2:01 am

תודה רבה!
מצאתי גם את זה, אולי יכול להעשיר:
http://www.wildyeastblog.com/2007/09/29 ... n-starter/
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: להשאיר שאור מחוץ למקרר+עוד 2 שאלות

הודעהעל ידי או'דונל ב ה', 21 אוגוסט, 7:46 pm

בערך יום-יומיים לפני יצירת מחמצת ללחם אני מרענן את השאור עם שתי האכלות יומיות, והשאור עומד על השיש בזמן זה. עקרונית אני מניח שעדיף שהוא יהיה במקרר, אבל בפועל במקרר השאור שלי קופא על שמריו ולא תוסס.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: להשאיר שאור מחוץ למקרר+עוד 2 שאלות

הודעהעל ידי Mia ב ה', 28 אוגוסט, 12:10 am

אנסה גם את שיטת שתיה ההאכלות יומיים קודם. מה הפרשי השעות הכדאיים?
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: להשאיר שאור מחוץ למקרר+עוד 2 שאלות

הודעהעל ידי או'דונל ב ה', 28 אוגוסט, 7:20 am

אם את מאכילה פעמיים ביום אז כל שתיים עשרה שעות. :-)

בפועל אם את בבית ויש לך כוח ואת רוצה להוריד את רמת החומציות של השאור וגם להפוך אותו לפעיל יותר, תוכלי להאכיל את השאור שלוש פעמים ביום. השאור שלך יודה לך.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: להשאיר שאור מחוץ למקרר+עוד 2 שאלות

הודעהעל ידי Mia ב ה', 28 אוגוסט, 4:50 pm

תודה! :D
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים