100% הידרציה

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

100% הידרציה

הודעהעל ידי Mia ב ד', 20 אוגוסט, 4:47 am

שלום,
כרגע אני מאכילה את השאור שלי בקמח מלא - כוס ו3/4 מים. כפי שמומלץ באתר.
הייתי רוצה להפוך אותו ל-100% הידרציה. אז לעשות 1:1. אבל האם כוס לכוס? או חצי לחצי? בהנחה שאני מוציאה בערך 200-300 גר' לצורך אפיית לחם, ואני רוצה שתשאר לי כל הזמן אותה כמות שאור בכלי.
כמה להאכיל, בקיצור? ואיך זה ישפיע על המתכונים באתר?

תודה!
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: 100% הידרציה

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 20 אוגוסט, 8:04 am

הידרציה מבטאת את היחס באחוזים, בין משקל המים למשקל הקמח שבבצק. בשאור שלך יש לכל 140 גר' קמח- משקל של ספל אחד, משקל של 180 גר' מים, משקל של 3/4 ספל מים. זה יוצא באחוזים כ- 140% הידרציה. כדי להגיע ל- 100% הידרציה, כלומר להשוות את משקל הקמח והמים, צריך להוסיף בהאכלה הבאה יותר קמח. עבור כל 320 גר' (משקל של כוס קמח + 3/4 כוס מים) יש להוסיף 40 גר' קמח. לאחר מכן יש להוסיף (להאכיל את השאור) בקמח ובמים באותו משקל.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: 100% הידרציה

הודעהעל ידי Mia ב ד', 20 אוגוסט, 5:06 pm

תודה רבה על התשובה המפורטת!!
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: 100% הידרציה

הודעהעל ידי Mia ב ד', 20 אוגוסט, 5:53 pm

אה, ואיך זה ישפיע על המתכונים באתר?
האם כדאי לי ליצור שתי מחמצות?
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: 100% הידרציה

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 20 אוגוסט, 10:35 pm

אין צורך בשתי מחמצות. תדאגי שסה"כ משקל הקמח בבצק הסופי יהיה שווה לזה שבבצק הסופי שבמתכון וכך גם עם המים, בהתאם למשקל המחמצת בה את משתמשת ולהידרציה שלה. דרושים מעט חישובים פשוטים.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: 100% הידרציה

הודעהעל ידי Mia ב ה', 28 אוגוסט, 12:12 am

תודה רבה!
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד