אבן שמוט

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

אבן שמוט

הודעהעל ידי אור ב ו', 08 אוגוסט, 11:37 am

שלום
קיבלתי במתנה אבן מיוחדת לאפיית פיצה. זו לא אבן שמוט רגילה אלה דקה הרבה יותר ( חצי ס״מ). כתוב עליה שהיא אוגרת חום רב ומפזרת אותו באופן אחיד בתנור ( כמו אבן רגילה) ושהיא הופכת את הפיצה לקריספית בזכון נקבוביות שסופגות נוזלים עודפים מהבצק.
השאלה שלי היא האם האבן תהיה מוצלחת גם לאפיית לחם או שעניין הנקבוביות בעייתי?
הנה תמונה של האבן מהאינטרנט-
http://www.yamas.co.il/ARCOSTEEL-מיקי-שמו-אבן-שמוט-אפור-כהה-לפיצה-40X30/p-508.htm#moreDetails

תודה!
אור
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 28 יולי, 8:59 pm

Re: אבן שמוט

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 09 אוגוסט, 9:22 am

הקישור לא עובד.. בכל מקרה, לא נראה לי שאמורה להיות בעיה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: אבן שמוט

הודעהעל ידי אור ב ש', 09 אוגוסט, 9:26 am

טוב....
תודה רבה! האתר נהדר :)
אור
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 28 יולי, 8:59 pm

Re: אבן שמוט

הודעהעל ידי או'דונל ב א', 10 אוגוסט, 3:16 pm

אני מניח שזה הקישור: http://www.mil-m.com/web/8888/nsf/ProLo ... HE&SM=8647

באופן תיאורטי בלבד אני יכול לנחש שאבן עבה יותר = אבן בעלת יכולת לשמור על טמפרטורה גבוהה לזמן ארוך יותר, בשל יחסי שטח פנים / נפח.

בכל מקרה, מה זה משנה? קיבלת אבן במתנה - תתחדש. חמם את התנור לחום גבוה למשך שעה ותתחיל לאפות!
נערך לאחרונה על ידי או'דונל בתאריך ב', 18 אוגוסט, 9:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: אבן שמוט

הודעהעל ידי אור ב ב', 18 אוגוסט, 5:23 pm

חחחח
כן, זה הקישור!
תודה רבה :)
אור
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 28 יולי, 8:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד