האם יש דרך לבדוק

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי david ב ג', 05 אוגוסט, 6:20 am

שהשאור מוכן לאפיית לחם ?
אני אחרי חמישה ימים של הכנת השאור הוא נראה תוסס ונוזלי
האם יש איזושהיא אינדקציה שהוא מוכן ?
david
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 31 יולי, 6:43 am

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי או'דונל ב ג', 05 אוגוסט, 7:53 am

אם הוא נראה תוסס, פשוט לך על זה. כדאי גם להוסיף שמינית כפית שמרים יבשים לפעמים הראשונות.

יש מבחן ציפה - לוקחים כפית שאור ומכניסים לכוס מים. אם השאור צף הוא מוכן. לא יודע אם המבחן אמין, ומה ההיגיון המדעי שלו.

לדעתי מספיק לראות שהוא תוסס.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 05 אוגוסט, 10:56 am

שאור תוסס = פעילות שמרים.

ממליץ לנסות ולהכין ממנו לחם - במקרה הגרוע תבזבז קצת קמח, במקרה הטוב - תרוויח כיכר טעימה ;)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי david ב ד', 06 אוגוסט, 8:45 am

אז עוד שאלה
במידה ולקחתי 250 גרם מהשאור
כמה עליי להאכיל את המחמצת לפני שאני מחזיר אותה למקרר ?
וכמה זמן היא צריכה להיות בחוץ לפני שאני מחזיר אותה
david
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 31 יולי, 6:43 am

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 06 אוגוסט, 2:52 pm

david כתב:אז עוד שאלה
במידה ולקחתי 250 גרם מהשאור
כמה עליי להאכיל את המחמצת לפני שאני מחזיר אותה למקרר ?
וכמה זמן היא צריכה להיות בחוץ לפני שאני מחזיר אותה

כמות הקמח והמים בה יש להאכיל את המחמצת תלויה לא רק בכמות שמוציאים אלא גם בכמות שנשארה לפני ההאכלה ובכמות שרוצים להגיע אליה אחרי ההאכלה. אני ממליץ להאכיל את המחמצת לפחות בכמות שווה לכמות שנשארה לפני ההאכלה, אך כמובן אפשר להגדיל את הכמות פי 3, 4, 5.... זה כמובן ישפיע על הזמן שנדרש למחמצת להיות מספיק חזקה להתפחת בצק, אבל מנסיוני גם אם תגדיל מחמצת בשלה פי כמה, היא תהיה כשירה למילוי יעודה כעבור כמה שעות.
לשאלה- ככלל שאור מעדיף טמפרטורה נמוכה. אם מדובר בשאור ותיק וחזק אפשר להחזירו תוך זמן קצר אחרי ההאכלה למקרר. במזג אויר חם אני נוהג להחזיר את השאור הנוזלי למקרר מיד כשניתן להבחין שחוזר לתסוס. לשאור המוצק אני נותן לשהות שעתיים שלוש מחוץ למקרר ואז מחזיר לקירור. לאחר 8 שעות במקרר השאור אמור לחזור לתפקוד יעיל.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי david ב ד', 06 אוגוסט, 9:23 pm

סליחה על ההצקה אבל יש לי עוד שאלה
עשיתי את המחצמת והיא היתה תוססת לייט אחרי היום חמישי ושמתי אותה במקרר בצנצנת אטומה
כל כמה זמן עליי להאכיל אותה במידה ואני עדיין לא עושה לחם?
והאם יש אפשרות להאכיל אותה כל יום גם שהיא במקרר על מנת שהיא תתחזק?
ובכמה גרם קמח ומים עליי להאכיל אותה?
david
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 31 יולי, 6:43 am

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 06 אוגוסט, 10:39 pm

david כתב:סליחה על ההצקה אבל יש לי עוד שאלה
עשיתי את המחצמת והיא היתה תוססת לייט אחרי היום חמישי ושמתי אותה במקרר בצנצנת אטומה
כל כמה זמן עליי להאכיל אותה במידה ואני עדיין לא עושה לחם?
והאם יש אפשרות להאכיל אותה כל יום גם שהיא במקרר על מנת שהיא תתחזק?
ובכמה גרם קמח ומים עליי להאכיל אותה?

מיותר להאכיל את המחמצת כל יום כשהיא מוכנה ונמצאת במקרר. וכשהמחמצת עדיין צעירה מאוד, זה לאו דווקא יחזק אותה. תאכיל אותה כל כמה ימים.
לגבי הכמות- תאכיל בכמות קמח ומים באותו משקל כמו של המחמצת שאתה צריך להאכיל, אלא אם כן אתה מעוניין להגדיל את הכמות יותר, בהתאם לצורכי האפייה שלך. אם לא השתמשת במחמצת מספר ימים ואתה רוצה להשאיר כמות קטנה של מחמצת (לאחר ההאכלה), פשוט תוציא חלק ואת מה שנשאר תאכיל.
וטיפ- במקום לזרוק את הכמות שאתה מוציא, אפשר להכין ממנה קרפים טעימים.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי david ב ה', 07 אוגוסט, 6:49 am

אוקיי
ובמידה שיש לי נניח 300 גרם מחמצת במקרר
בכמה עליי להאכיל אותה כל כמה ימים על מנת שיהיה לי בסופו של דבר מוכן בין 300-400 גרם ממחמצת??
האם עליי לזרוק כל פעם חצי מהמכמות שיש לי לפני כל האכלה ?
david
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 31 יולי, 6:43 am

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי david ב ה', 07 אוגוסט, 6:52 am

עוד שאלה של מתחיל
האם לשמור את המחמצת בכלי אטום לגמרי במקרר?
והאם כאשר אני מוציא את המחמצת על מנת להאכיל אותה עליי להשאיר את המכסה של הכלי פתוח לגמרי שאני ממתין לתסיסה ?
david
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 31 יולי, 6:43 am

Re: האם יש דרך לבדוק

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 07 אוגוסט, 7:27 am

david כתב:אוקיי
ובמידה שיש לי נניח 300 גרם מחמצת במקרר
בכמה עליי להאכיל אותה כל כמה ימים על מנת שיהיה לי בסופו של דבר מוכן בין 300-400 גרם ממחמצת??
האם עליי לזרוק כל פעם חצי מהמכמות שיש לי לפני כל האכלה ?

כן
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

הבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד