מה זה Barm? מחמצת?

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מה זה Barm? מחמצת?

הודעהעל ידי lital905 ב ה', 12 יוני, 11:15 am

הכנתי מחמצת לפי המתכון באתר. אני מרעננת אותה כבר כארבעה חודשים והכנתי ממנה מספר לחמים.
לאחרונה רכשתי ספר מתכוני לחם בחו"ל והם משתמשים במונח BARM כאחד מהרכיבים להכנת לחם שאור. האם BARM זה מחמצת או שזה משהו אחר?
lital905
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: א', 08 יוני, 2:23 pm

Re: מה זה Barm? מחמצת?

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 12 יוני, 1:14 pm

כן, זו מחמצת שמכינים על בסיס של שאור בתוספת קמח ומים ( השלב השני אחרי הכנת התרבית הראשונית של שאור). לאחר שהיא מוכנה ניתן להשתמש בה כמחמצת בבצק או לאחסן אותה במקרר ולהשתמש בה תוך שלושה ימים להשגת תוצאות אופטימליות.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: מה זה Barm? מחמצת?

הודעהעל ידי lital905 ב ה', 12 יוני, 5:11 pm

תודה רבה על התשובה.

כלומר מהשאור שיש לי שהכנתי לפי ההוראות באתר הזה (http://www.baking.co.il/sourdough) ואני מאכילה כבר מס' חודשים, אוכל להכין את הBarm?השאור שלי הוא בעצם Seed culture? (אני שואלת כי במתכונים מהספר מחו"ל, ה-seed culture הוא הבסיס לbarm)
lital905
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: א', 08 יוני, 2:23 pm

Re: מה זה Barm? מחמצת?

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 12 יוני, 6:17 pm

lital905 כתב:תודה רבה על התשובה.

כלומר מהשאור שיש לי שהכנתי לפי ההוראות באתר הזה (http://www.baking.co.il/sourdough) ואני מאכילה כבר מס' חודשים, אוכל להכין את הBarm?השאור שלי הוא בעצם Seed culture? (אני שואלת כי במתכונים מהספר מחו"ל, ה-seed culture הוא הבסיס לbarm)


כן, בהחלט תוכלי להכין מחמצת (barm) תוך שימוש בשאור שלך כבסיס, כ- seed culture לכל דבר בהתאם למתכון.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים