"מת" לי השאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

"מת" לי השאור

הודעהעל ידי shoham ב ד', 28 מאי, 9:34 pm

כמו שכתוב בכותרת, לפני כשבועיים חשבתי שמת לי השאור.
מקרה שקרה כך היה: הוצאתי את השאור (בן שלושה חודשים) מהמקרר וחיכיתי שהשאור יתסס ע"מ להשתמש בו, כמו שהיה עד כה. אך לאחר מעל לשלוש שעות לא נראה שום שינוי בשאור, אפילו לא בועה אחת קטנה. בניסיון נואש אחרון עשיתי לשאור רענון-הוצאתי כוס והחזרתי כוס קמח ו3/4 כוס מים, ערבוב קל ומנוחה. ואכן לאחר כשעה השאור הראה סימני חיים.
ראיתי כי טוב והוצאתי כוס שאור לשימוש להכנת לחם. כמובן ששוב החזרתי כוס קמח ו3/4 כוס מים לשאור.
הלחם שיצא היה אחד הטובים שיצאו לי, ללא טעם חמוץ מדי (כמו שהיה יוצא עד עכשיו) ועם קראסט מעולה.
שבוע לאחר מכן, עשיתי שוב את אותה פעולה, ללא ההמתנה הראשונה של ההוצאה מהמקרר ושוב היו תוצאות טובות.

שאלתי היא, לפעמים הבאות, האם ניתן להוציא את השאור מהמקרר,להוסיף כוס קמח ו3/4 כוס מים, להוציא את הכמות הנדרשת-כוס שאור ואז להחזיר את השאור למקרר כמו שהוא?
shoham
אופה מתחיל
 
הודעות: 14
הצטרף: ש', 04 ספטמבר, 7:31 pm

Re: "מת" לי השאור

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 29 מאי, 7:51 am

מניסיון שלי, אם השאור שלך חזק ופעיל (כפי שניתן להבין מהתיאור שלך) בהחלט אפשר להחזירו למקרר מיד לאחר ההאכלה, בתנאי שמחכים מספיק זמן לפני השימוש הבא (בד"כ 8- 12 שעות במקרר).
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: "מת" לי השאור

הודעהעל ידי shoham ב ה', 29 מאי, 3:01 pm

תודה על התשובה. ננסה בהזדמנות הבאה ונחזור לדווח.
:D
shoham
אופה מתחיל
 
הודעות: 14
הצטרף: ש', 04 ספטמבר, 7:31 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד