האכלת שאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

האכלת שאור

הודעהעל ידי ירושלמי ב ב', 03 מרץ, 12:18 pm

יש לי שאור בין כמה שבועות, אחת לשבוע מכין בעזרתו לחם שיפון מלא עם אגוזים.
נוצר צורך להגדיל את כמות הלחם ו/או את תדירות ההכנה.
כמה זמן לאחר האכלת השאור ניתן להשתלמש בו שוב להכנת כיכרות לחם?
מה הדרך הנכונה להגדיל את כמות השאור כך שאוכל להוציא ממנו כ-300-400 ג' כל שבוע?
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: האכלת שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 03 מרץ, 8:37 pm

במקרה של שאור "צעיר", כמו שלך, הייתי מחכה לפחות שלושה ימים בין האכלות. כשהשאור יתבגר, תוכל להשתמש בו יום אחר יום.
הדרך הנכונה להגדיל את כמות השאור היא ע"י חלוקה לשניים והאכלת כל חצי בנפרד.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: האכלת שאור

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 04 מרץ, 9:42 am

שלומי שלום,
מה היתרון של האכלת כל חצי בנפרד? (בהנחה שנשאר מספיק מקום בכלי של השאור, גם להאכלה וגם לתפיחה).
תודה
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האכלת שאור

הודעהעל ידי mymaor89 ב ד', 01 אוקטובר, 2:13 pm

השמרים מפרישים חומצה ואלכוהול מה שנותן למחמצת את הריח דל והנוזל שצף לעתים על פניה.
כשאתה מחלק את המחמצת ומוסיף עליה קמח ומים אתה מוריד במחמצת את רמת החומציות והאלכוהול וכשאתה משתמש בה לאפייה הלחם יוצא יותר טעים ומאידך אם השמרים גדלו בכמות ובאיכות התפיחה תהיה טובה.
מצד שני החומציות במחמצת לא מאפשרת התרבות חיידקים כך שיש לה גם יתרון.
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm

Re: האכלת שאור

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 01 אוקטובר, 4:39 pm

תודה על התשובה, אך עדיין אני לא מבין מה היתרון להאכלת כל חלק בנפרד על פני האכלת כמות כפולה של שאור בכמות כפולה של קמח ומים, בכלי גדול פי שניים. אשמח להסבר נוסף.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האכלת שאור

הודעהעל ידי או'דונל ב ד', 01 אוקטובר, 7:07 pm

בקיצור, האם זה לא הכל אחוזים?
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: האכלת שאור

הודעהעל ידי odedg ב ד', 05 נובמבר, 12:30 pm

שלום רב,

נראה לי שאפשר גם בלי חלוקה אך לעשות 2 דברים:

1. להוסיף למחמצת כפית (או כף - תלוי בכמות) סילאן. הסוכר מחזק אותה. לערבב היטב.
2. להמתין אולי יום נוסף.

אבל כן, בשורה התחתונה זה יחסים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: האכלת שאור

הודעהעל ידי או'דונל ב ד', 05 נובמבר, 1:07 pm

היי עודד. אני מרענן ומכפיל ומשנה כמויות בתוך השאור שלי, ללא צורך בחלוקה לשני כלים נפרדים.
אם אתה חושב שכן יש צורך להוסיף סוכר, אשמח אם תסביר למה אתה חושב שיש צורך בחיזוק שהוא פונקציה של אי הפרדת השאור לשני כלים נפרדים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: האכלת שאור

הודעהעל ידי mymaor89 ב ב', 08 יוני, 11:16 pm

לסיכום מתמטיקה פשוטה, אין הבדל אם זרקת חצי או אם הכפלת את כמות הקמח והמים שהוספת ב2.
מה שטוב בשביל חצי כמות טוב גם בשביל כמות שלמה.
כנראה שהסיבה שזורקים או משתמשים בחצי היא פשוט לפנות מקום בקופסא.
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים