שאלה למומחים

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאלה למומחים

הודעהעל ידי ארי ב ה', 02 ינואר, 12:25 pm

1. אני נוהג למוסס את מחמצת השאור במים לפני הוספת הקמח. האם זה טוב?
2. אני משתמש ב-200 גר' שאור ל 1 קילו קמח.

המרקם של הלחם יוצא נהדר וטעים אך הגובה בקושי 10 ס"מ
האם זה קשור לסעיף 1 או 2 ?

תודה וחודש טוב,
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שאלה למומחים

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 02 ינואר, 7:29 pm

ארי כתב:המרקם של הלחם יוצא נהדר וטעים אך הגובה בקושי 10 ס"מ

לא ברור מה בדיוק הבעיה - אם תוכל להעלות תמונה זה יעזור...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאלה למומחים

הודעהעל ידי ארי ב ד', 08 ינואר, 7:46 pm

ניסיתי להעלות תמונה ללא הצלחה (קובץ לא חוקי)
בגדול הענין הוא שהלחם תופח למקסימום 10 ס"מ בעוד שבעבר הגעתי ל-15 ס"מ,
ועוד שאלה, אחרי התפחה של לילה, כמה זמן לתת לבצק 'להפשיר' מהמקרר עד התנור?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שאלה למומחים

הודעהעל ידי או'דונל ב ד', 08 ינואר, 10:52 pm

אגב, גם לי הוא לא נתן להעלות תמונות בימים האחרונים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שאלה למומחים

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 09 ינואר, 11:24 am

מוזר... אבדוק
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאלה למומחים

הודעהעל ידי ארי ב ג', 04 מרץ, 2:50 am

אוקיי מצאתי את הסיבה. הטעות נעוצה בכמות השאור 20% בלבד...
כיום אני שם יחס של 1-1 שאור וקמח, לפעמים קצת יותר קמח, ויוצא מצויין
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שאלה למומחים

הודעהעל ידי צפניה דוד ב ב', 10 מרץ, 5:57 pm

אם הבנתי נכון אתה שם על כל 100 גרם קמח 100 גרם מחמצת זה לא מוגזם כי בכל מקום קראתי על יחס של מקס' 40% מחמצת
צפניה דוד
אופה
 
הודעות: 54
הצטרף: א', 10 נובמבר, 12:17 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד