עמוד 1 מתוך 1

האכלת שאור מוצק - שאלה באחת התגובות

הודעהפורסם: ו', 27 דצמבר, 7:00 am
על ידי שלומי
שאלה שנשאלה באחת התגובות באתר:
שלום!
קיבלתי מתנה בחברי האופה שאור מוצק
אך זה נסע לחופשה בחו״ל ולא נתן לי הוראות הפעלה.
איני יודעת מאיזה קמח השאור, רק שהוא מוצק ומריח מדהים!
איך מטפלים בו?
תודה!!
שרון


לי אין ניסיון בשאור מוצק - אשמח לתובנות...

Re: האכלת שאור מוצק - שאלה באחת התגובות

הודעהפורסם: ו', 27 דצמבר, 2:30 pm
על ידי פסקל
הידרציה של שאור מוצק היא בד"כ 50%, כלומר יחידת מים לשתי יחידות קמח (נכון לקמח לבן, כשמדובר בקמח מלא או שיפון יש צורך בהידרציה גבוהה יותר). כדי לטפל בשאור מוצק יש להאכיל פעם בכמה ימים עד שבוע (ומניסיוני לא קורה כלום גם אם מאחרים ביום או יומיים) כמות של 100-150 גר' שאור (זה לא חייב להיות מאוד מדויק) ב- 250 גר' מים ו- 500 גר' קמח (היחס בין המים לקמח כן צריך להיות מדויק), ללוש כמה דקות לבצק אחיד ולהתפיח בקערה מעט מקומחת, מכוסה בניילון נצמד, למשך מספר שעות (4-5). את השאור התפוח המוכן ניתן לשמור במקרר בכלי אטום עד השימוש או ההאכלה הבאה. לפני כן יש לקמח היטב את השאור שבכלי. ההוראות לקוחות מהספר "לחם בבית" של אורי שפט וזה עובד מצוין.

לגבי סוג הקמח ממנו עשוי השאור המוצק- ניתן לשער על פי צבע השאור שאמור להיות דומה לצבע בצק מאותו קמח. אם השאור לבן, סביר להניח שגם הקמח ממנו הוא עשוי.