שאור עפ"י ארז קומרובסקי

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור עפ"י ארז קומרובסקי

הודעהעל ידי urison ב ב', 25 נובמבר, 5:30 pm

אז זה ממש היה מתבקש שארז קומרובסקי (לשעבר לחם ארז)
יוציא לאור ספר על אפיית לחמים

הספר בהוצאת כתר נראה מרשים והמתכונים/ לחמים ממש לא שיגרתיים

בפרק על שאור והכנתו
הוא מתאר הכנת שאור כוסמין כבסיס לשאר השאורים בהמשך.

בשלב הראשון הוא לוקח
100 גרם קמח כוסמין מלא מעורבבים ב 100 גרם יוגורט עיזים

וכאן אני נתקע אני שומר כשרות ומחפש תחליף ליוגורט עיזים

יש למישהו רעיון?

תודה אוריאל
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: שאור עפ"י ארז קומרובסקי

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 25 נובמבר, 10:05 pm

פשוט תחליף במים - השאור יהיה בטעם חמוץ פחות, אבל יעיל באותה המידה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור עפ"י ארז קומרובסקי

הודעהעל ידי urison ב ד', 27 נובמבר, 7:26 am

שלומי - תודה
היוגורט שארז משתמש הוא המקור לשמרים הטבעיים
כך שמים במקרה הזה לא יעבדו.

בשביל שיהיה יותר ברור אני אצטט את כל השלב הראשון של התהליך:

יום 1 - 2
מערבבים 100 גרם קמח כוסמין מלא ו 100 גרם יוגורט עיזים
ומכניסים לקופסת פלסטיק עם מכסה או לצנצנת רחבה.
מניחים יומיים בטמפרטורת החדר

יום 3
מוסיפים 100 גרם קמח כוסמין ו 100 מ"ל מיםמערבבים ומניחים בטמפ' החדר

וכן הלאה..
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: שאור עפ"י ארז קומרובסקי

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 27 נובמבר, 3:48 pm

היוגורט אינו מקור לשמרים - אלה נמצאים על קליפת גרעין הכוסמין.
ביוגורט ישנם חיידקים שונים, שפועלים במקביל לשמרים בזמן התפיחה.
אני מוכן להתחייב שתערובת קמח כוסמין ומים תניב שאור מוצלח. אם אתה רוצה להיות בטוח, תוסיף מי צימוקים אורגניים (גם על הקליפות שלהם מצטברים שמרים).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור עפ"י ארז קומרובסקי

הודעהעל ידי UltraGuss ב ד', 04 דצמבר, 2:23 pm

שלום, תודה שלומי על אישורי לפורום לאחר שנה ;)
קיבלתי את הספר לפני שבועיים ועשיתי ממנו כבר שמונה מתכונים. הספר נהדר!
בקשר לפרק השאור, ניתן בהחלט להחליף אץ השאור באשור מאותו קמח ממתכון אחר, השאור שלי הוא לפי המתכון של סמדר זורע במבוק ולחמי השאור מהספר של ארז שעשיתי איתו יצאו מדהימים, אני במיוחד ממליץ על הפולט תבלינים.
UltraGuss
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ג', 03 דצמבר, 11:23 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד