גידול שאור לראשונה - שאלות

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

גידול שאור לראשונה - שאלות

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 17 אוקטובר, 5:18 pm

נשאל בהערות לדף בנושא שאור:
כבר הרבה זמן שאני מתכננת להתחיל לגדל שאור ונראה שעכשיו זה הזמן... :)

כמה שאלות:

1. האם אני יכולה להשתמש בקמח כוסמין מלא להכנת השאור וביום השלישי כשמבוקש קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין לבן?

2. האם יש דרך להמיר את הדבש? בסילאן לדוגמה, אגבה...? יש הטוענים שעדיף שלא לאפות עם דבש ואני מעדיפה שלא. יש לך כיצד ניתן להחליפו?

3. אם הכל ילך חלק ואצליח להכין את השאור, האם אוכל להמשיך ולהשתמש במתכוני הלחם הקבועים שלי ובמקום שמרים להוסיף שאור?

בתודה מראש ובברכה!

1. אפשר בהחלט להמיר בקמח כוסמין במקום בקמח חיטה.

2. אפשר, אבל פחות מומלץ, בגלל תוספים ששמים בסילאן (גופרית וכו'). אפשר גם לוותר לגמרי על ממתיק.

3. שאור לא בהכרח מתאים לכל מתכון, למרות שעקרונית הדבר אפשרי. קשה לקבוע "כלל אצבע" ליחס בהמרה שבין שמרים לשאור.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד