האכלה

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

האכלה

הודעהעל ידי ארי ב ש', 17 אוגוסט, 9:06 pm

האם הוצאה של חלק מהשאור הינה קריטית להאכלה, מה היא נותנת בעצם?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: האכלה

הודעהעל ידי פסקל ב ש', 17 אוגוסט, 11:40 pm

הצורך בהוצאת חלק מהשאור לפני האכלתו תלוי ביחס שבין הכמות השאור הקיים לבין כמות הקמח/מים בה אתה מאכיל אותו.

ככל שעובר זמן ללא האכלת השאור, ריכוז האלכוהול שנוצר בתהליך התסיסה גדל עד למידה בה שמרי הבר אינם יכולים להתפתח. הוצאת חלק משאור חיונית כאשר נשארת כמות גודלה יחסית של שאור שלא הואכל, יחסית לכמות הקמח והמים בהאכלה.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האכלה

הודעהעל ידי ארי ב ג', 20 אוגוסט, 9:37 am

תודה.
אם יש לי קילו שאור, אני מאכיל 20% קמח ו20% מים.
עוד שאלה ברשותך, האם בכל פעם שאני מוציא את השאור מהמקרר על מנת להשתמש בו, עלי גם להאכיל אותו??
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: האכלה

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 20 אוגוסט, 12:51 pm

אם אתה מחזיר למקרר את השאור שבו לא השתמשת, אין צורך להאכילו באותו זמן, אלא אם זה ממילא הזמן שבו יש לצורך בריענון השאור או כהזדמנות ליצור כמות גדולה יותר של שאור לקראת הכנה קרובה של לחם.
(מנסיוני האישי שאור דליל הוא במיטבומ בחינת תכונותיו והרכבו אם הואכל יממה עד 3 ימים לפני השימוש בו, אך עדיין פעיל וניתן לשימוש בטווח של שבוע מההאכלה.)
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האכלה

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 20 אוגוסט, 11:38 pm

ארי כתב:עוד שאלה ברשותך, האם בכל פעם שאני מוציא את השאור מהמקרר על מנת להשתמש בו, עלי גם להאכיל אותו??

לא חובה, כל עוד יש לך מספיק שאור לאפיית הלחם הבא, וההאכלה האחרונה לא הייתה לפני יותר מדי זמן.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: האכלה

הודעהעל ידי ארי ב ד', 11 ספטמבר, 2:49 pm

תודה שלומי וגמר חתימה טובה
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים