עמוד 1 מתוך 1

שימוש בשאור

הודעהפורסם: א', 30 יוני, 8:28 am
על ידי udiv
שלום לכולם

קראתי את רוב הפורום והמדריכים
ועדיין לא הצלחתי לגמרי להבין,
שאני רוצה לאפות לחם מהשאור, מה כדאי לי לעשות?
1 להשתמש בשאור ששבוע לא עבר האכלה
2 להשתמש בשאור מיד אחרי האכלה
3 להשתמש בשאור שעבר האכלה לפני X זמן, (מהו ה-X?)
4 כל התשובות נכונות

מה התשובה הנכונה?

אודי.

Re: שימוש בשאור

הודעהפורסם: א', 30 יוני, 6:54 pm
על ידי שלומי
שלום אודי,

עקרונית, משתמשים בשאור לפני האכלה, ולא מיד לאחריה, שכן אז אחוז השמרים בעיסה קטן יותר.
כמה זמן אחרי ההאכלה הקודמת? לפחות יומיים-שלושה. ככל שתמשוך את הזמן, כך השאור יהיה חמוץ יותר וישפיע יותר על טעמו של הלחם.

Re: שימוש בשאור

הודעהפורסם: ב', 01 יולי, 9:58 am
על ידי udiv
גם אני חשבתי ככה
אבל השבוע יצא לי לראות תוכנית ושם הוא אמר שהוא האכיל את השאור שלו אתמול...

Re: שימוש בשאור

הודעהפורסם: ב', 01 יולי, 11:13 am
על ידי שלומי
udiv כתב:גם אני חשבתי ככה
אבל השבוע יצא לי לראות תוכנית ושם הוא אמר שהוא האכיל את השאור שלו אתמול...

זה אפשרי. לא אידאלי, אבל אפשרי.