שימוש בשאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שימוש בשאור

הודעהעל ידי udiv ב א', 30 יוני, 8:28 am

שלום לכולם

קראתי את רוב הפורום והמדריכים
ועדיין לא הצלחתי לגמרי להבין,
שאני רוצה לאפות לחם מהשאור, מה כדאי לי לעשות?
1 להשתמש בשאור ששבוע לא עבר האכלה
2 להשתמש בשאור מיד אחרי האכלה
3 להשתמש בשאור שעבר האכלה לפני X זמן, (מהו ה-X?)
4 כל התשובות נכונות

מה התשובה הנכונה?

אודי.
udiv
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ו', 12 אפריל, 4:41 pm

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי שלומי ב א', 30 יוני, 6:54 pm

שלום אודי,

עקרונית, משתמשים בשאור לפני האכלה, ולא מיד לאחריה, שכן אז אחוז השמרים בעיסה קטן יותר.
כמה זמן אחרי ההאכלה הקודמת? לפחות יומיים-שלושה. ככל שתמשוך את הזמן, כך השאור יהיה חמוץ יותר וישפיע יותר על טעמו של הלחם.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי udiv ב ב', 01 יולי, 9:58 am

גם אני חשבתי ככה
אבל השבוע יצא לי לראות תוכנית ושם הוא אמר שהוא האכיל את השאור שלו אתמול...
udiv
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ו', 12 אפריל, 4:41 pm

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 01 יולי, 11:13 am

udiv כתב:גם אני חשבתי ככה
אבל השבוע יצא לי לראות תוכנית ושם הוא אמר שהוא האכיל את השאור שלו אתמול...

זה אפשרי. לא אידאלי, אבל אפשרי.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים