הכנת שאור משאור קיים

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

הכנת שאור משאור קיים

הודעהעל ידי udiv ב ב', 24 יוני, 4:22 pm

שלום.
לחבר שלי יש שאור בין חצי שנה בערך,
רציתי לדעת איך אני יכול להתחיל לגדל שאור מהשאור שלו?

תודה
אודי.
udiv
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ו', 12 אפריל, 4:41 pm

Re: הכנת שאור משאור קיים

הודעהעל ידי פסקל ב ב', 24 יוני, 6:33 pm

שלום אודי,
יש לקחת חלק קטן מהשאור הקיים ולערבב אותו עם תוספת של קמח ומים שהיחס ביניהם
דומה לזה שבשאור המקורי, להשגת שאור בעל אותה סמיכות.
את התערובת יש להשהות כמה שעות בטמפרטורת החדר ולאחר מכן ניתן לשמור את השאור במקרר עד כשבוע (ואף יותר) ללא חידוש.
כעבור פרק זמן זה יש לחדש את השאור באותה דרך: תוספת קמח ומים לחלק מהשאור המקורי.
לא ציינת מה הסמיכות של השאור הקיים. אני מגדל שני סוגי שאור:

1. שאור סמיך (שמורכב מ- 2/3 קמח ו- 1/3 מים במידות משקל). 100-150 גר' שאור קיים כזה אני מחדש בעזרת תוספת של 500 גר' קמח ו- 250 גר' מים ומתקבל שאור בכמות של כ- 900 גר' באותה דרגת סמיכות. שארית שלא משתמשים בה לאפייה ולא מאכילים זורקים או נותנים למישהו שיגדל ממנה שאור חדש. (את השיטה הזאת למדתי מהספר "לחם בבית" של אורי שפט)
2. שאור דליל (במרקם של חומוס, על כל כוס קמח (140 גר') יש 1/2 כוס מים (125 גר'). לחידוש שאור זה אני לוקח כמות יותר גדולה של שאור קיים ומאכיל בקמח ומים לעתים קרובות יותר, כי הוא נוטה להחמיץ יותר מהר. לחידוש כמות של 250- 300 גר' שאור קיים דליל אני מוסיף 2 כוסות קמח (כ- 280 גר') וכוס מים (250 גר') ומערבב. אחרי כמה ימים אני מוסיף כוס קמח וחצי כוס מים ומערבב. במידה ולא האכלתי את השאור הרבה זמן, אני מוציא ממנו כוס ומסיף כוס קמח וחצי כוס מים. כמובן שבין ההאכלות יש לשמור את השאור במקרר.

זאת רק הצעה, כי מרווח הזמן בין ההאכלות וכמות הקמח והמים שמוסיפים בחידוש השאור הוא לא מדע מדויק וזה גם תלוי במידת החמיצות שאוהבים בלחם שמתקבל.

אבל אולי הכי רצוי לשאול את החבר באיזה אופן הוא מגדל את השאור הקיים ולחדש אותו באותו אופן. אם זה עובד בהצלחה 1/2 שנה למה לשנות? ;)
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: הכנת שאור משאור קיים

הודעהעל ידי udiv ב ג', 25 יוני, 5:44 pm

הוא הכין שאור לפי האתר:
3/4 כוס מים וכוס קמח.
אם אני לוקח ממנו כוס, איך אני מייצר מזה שאור שיהיה קבוע במקרר
עם האכלות פעם בשבוע?
udiv
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ו', 12 אפריל, 4:41 pm

Re: הכנת שאור משאור קיים

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 25 יוני, 7:46 pm

כן. אתה יכול להאכיל את השאור ב- 3/4 כוס מים ו-1 כוס קמח או אם אתה רוצה ליצור כמות גדולה יותר של שאור אפשר להאכיל בכמות כפולה באותו יחס (1/2 + 1 כוסות מים ו- 2 כוסות קמח), להמתין כמה שעות עד שהתסיסה מתחדשת ולהחזיר למקרר.
אחת לכמה ימים תאכיל את השאור ב- 3/4 כוס מים ו- 1 כוס קמח. אם נשארת כמות גדולה של שאור ועבר שבוע מומלץ להוציא כוס אחת של שאור (להשתמש בה לאפיה, או לזרוק, או לתת למישהו) ולהאכיל את השאור שנשאר באותה דרך.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד