שלום לכולם

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שלום לכולם

הודעהעל ידי מירב ב ה', 04 אפריל, 11:48 pm

לאחר שנים של אפיית לחמים, חלות ולחמניות משמרים, פיתחתי חלומות ושאיפות והכנתי שאור... השתמשתי במתכון של אורי שפט, אבל לא השתמשתי בקמח אורגני כמו שהוא אומר אלא ב-50% קמח לחם ו-50% קמח מלא.
הוא כבר בן כמעט חודש, ולאט לאט נראה יותר פעיל ותופח לאיטו במקרר, אבל הלחמים מתקבלים רע :cry:
הם דחוסים מאד, כבדים, מרקם קצת גומי. אנחנו כבר בנסיון ה-6 ואני תוהה אם כדאי לי לזרוק את השאור ולהתחיל מחדש עם קמח אורגני ללא קמח מלא, בדיוק כמו במתכון.
אני לא מוסיפה שמרים ללחמים, אני רוצה אותם טהורים...
מה המלצתכם?...
מירב
אופה מתחיל
 
הודעות: 16
הצטרף: ד', 03 אפריל, 1:26 pm

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 05 אפריל, 10:42 am

את לא חייבת להתחיל מחדש.
תזרקי חצי מהשאור שלך ותוסיפי לו כוס קמח שיפון מלא ו-3/4 כוס מים. תשאירי מחוץ למקרר משך 12 שעות - אני מעריך שתקבלי תסיסה יפה. תחזירי למקרר ולהאכלה רגילה.
בהצלחה :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי מירב ב ש', 06 אפריל, 11:38 am

על איזה כמות אתה מדבר? כי יש לי די הרבה שאור... במסגרת הנסיונות שלי... :lol:
מירב
אופה מתחיל
 
הודעות: 16
הצטרף: ד', 03 אפריל, 1:26 pm

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 06 אפריל, 3:56 pm

כמה הרבה זה "די הרבה"??? :o
אם ככה, תפרישי מהשאור הקיים שתי כוסות לכלי חדש, ולה תוסיפי את השיפון והמים. הצלחה מובטחת :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי מירב ב א', 07 אפריל, 9:47 am

לפי המדד הזה יש לי הרבה מ א ד... :lol: :lol:
לדעתי יש משהו כמו 4 קילו שאור שרוענן לאחרונה ב-30.3 ועוד איזה 2 קילו שרוענן ב-20.3 (במסגרת הניסוי של מתי הוא ימות ומתי יש לו יותר כוח...)
אז אוקיי, אמדוד שתי כוסות ואדווח..
תודה רבה!!!
מירב
אופה מתחיל
 
הודעות: 16
הצטרף: ד', 03 אפריל, 1:26 pm

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי מירב ב ב', 08 אפריל, 2:03 pm

אני כבר יכולה להשתמש?.. ועדיין בכמות של 200 גרם ל-600 קמח?
ואיך ההאכלה עכשיו? קמח לחם, שיפון או מלא או שלושתם?...
מירב
אופה מתחיל
 
הודעות: 16
הצטרף: ד', 03 אפריל, 1:26 pm

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 08 אפריל, 2:15 pm

מירב כתב:אני כבר יכולה להשתמש?.. ועדיין בכמות של 200 גרם ל-600 קמח?
ואיך ההאכלה עכשיו? קמח לחם, שיפון או מלא או שלושתם?...

האם השאור מראה סימנים של תסיסה? אם כן, אפשר להשתמש.
לגבי האכלה - השאלה מה התוצאה הרצויה לך. האכלה בקמח לחם תיתן את השאור בעל הטעם הניטרלי ביותר, בעוד שקמח מלא או שיפון יעניקו לשאור חמיצות רבה יותר.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי מירב ב ב', 08 אפריל, 4:48 pm

אז רוצה חמוץ!! אחרת לא שווה... ;-)
ונראה לי שהוא הוסיף נפח כמעט כפול ועושה רושם שיש בו בועות אבל אין לי למה להשוות, זו פעם ראשונה שלי...
וכמות ההאכלה היא?...
מירב
אופה מתחיל
 
הודעות: 16
הצטרף: ד', 03 אפריל, 1:26 pm

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 08 אפריל, 8:19 pm

בד"כ כשליש מכמות השאור.
אגב, אין סיבה שלא להחזיק כמה סוגים של שאור במקביל, בטעמים שונים.
כמו כן, אני ממליץ לך "לגבות" שאור מוצלח ע"י ייבוש - ככה תוכלי לחזור לשאור פעיל בתוך יום-יומיים.
http://www.baking.co.il/drying_sourdough
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שלום לכולם

הודעהעל ידי מירב ב ג', 09 אפריל, 7:39 am

אוקיי, אז אם הבנתי נכון - אני משתמשת ב-200 גרם שאור ל-600 גרם קמח בערך, שוקלת את שאר השאור שנשאר לי ושליש מהמשקל הזה אני משלימה בקמח ומים ביחס זהה בערך?...
נניח שהשאור שנשאר לי שוקל 600 גרם, אז אוסיף 100 גרם קמח ו-100 גרם מים?
כי המתכון הבסיסי של אורי שפט שונה לגמרי ונוצר לי פה מעין מיקס שאורים.. לא שאכפת לי, העיקר שיעבוד ויפסיק לתסכל אותי... :?
מירב
אופה מתחיל
 
הודעות: 16
הצטרף: ד', 03 אפריל, 1:26 pm

הבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים