שאור בן חודש

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור בן חודש

הודעהעל ידי ronit14 ב ו', 01 מרץ, 11:27 pm

שלום,

הכנתי שאור עפ המתכון באתר, השאור הוא בן חודש ושבוע, סהכ נראה טוב יש בועות מריח חמצמץ ....
עד לפני שבוע השתמשתי במעט שמרים כדי שהלחם יתפח והלחם תפח , לאחר חודש הפסקתי להשתמש בשמרים ומאז הבצק שלי לא תופח :( , ניסתי להשאיר אותו גם 6-7 שעות והוא עדיין לא תפח, שאלותיי הן:
1. האם ניתן להשתמש בבצק שלא תפח או יותר מדיוק האם אפשר להציל אותו ע"י הוספת שמרים השלב מאוחר או עליי לזרוק אותו ??
2. איך אני יודעת מתי אני יכולה להפסיק עם השמרים?


תודה :)
ronit14
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ש', 09 פברואר, 12:25 pm

Re: שאור בן חודש

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 02 מרץ, 9:17 pm

למרבה הצער, לא תוכלי להוסיף שמרים לבצק שכבר התפתח.
לגבי השאור - לא להתייאש. תמשיכי "לחזק" אותו במעט שמרים, את כבר תבחיני בעצמך כשהשאור יהיה חזק מספיק - התפיחה תהיה מהירה יחסית.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 3 אורחים