שאור כוסמת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור כוסמת

הודעהעל ידי אלעד ב ג', 05 פברואר, 9:36 pm

שלום שלומי

אני מנסה להכין שאור כוסמת, היום זה היום השלישי של התהליך וכשבדקתי אותו ראיתי תפיחה יפה, התחלתי לערבב בכדי להוציא חלק ולהחזיר וריח חזק (שהרגיש לי כמו הריח הבלתי נסבל שכולם מתארים) השתחרר ממנו... לא ויתרתי לו מייד והמשכתי לערבב וגיליתי שנשאר רק ריח חמוץ ונילי לאחר ערבוב...

האם כדאי לי לנסות ולהמשיך בתהליך?

כמו כן, קיבלתי תשובה שמקמח כוסמת אוכל לקבל תרבית שמרים אבל לא מחמצת קלאסית, למה הכוונה? אני מאד רוצה שהשאור שלי יהיה מבוסס על כוסמת (בשל עניין הגלוטן וכי אני אוהב מאד קמח כוסמת, לעומת קמח אורז למשל)
אלעד
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ג', 05 פברואר, 5:55 pm

Re: שאור כוסמת

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 07 פברואר, 8:59 am

כוסמת אינה, למיטב ידיעתי, דגן. לכן - לא תוכל לאפות ממנה "לחם" ולכן תרבית השמרים שאתה מכין על בסיסה אינה "שאור".
התוצאה היא שונה לחלוטין בהרכב הכימי שלה - בגלל השימוש במרכיב בסיסי שונה לגמרי - כמו שמענבים ושמרים תקבל יין, ולא לחם...
אם אתה מתכוון לערבב את התערובת עם קמח דגן כלשהו, יהיה לך שאור. אם לא, קשה לי לנבא מה תקבל ואיך זה יתנהג בתנור...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד