כמויות וחידוש השאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי itay ב ג', 29 ינואר, 3:40 pm

שלומות,
קודם כל אני רוצה להצטרף לברכות על האתר המושקע והיפה. ההסברים הם מאירי עיניים ומאד נוח לקבל כאן אינפורמציה.
אני אופה כבר כחצי שנה, הרבה עם פוליש ותערובות של שיפון, כוסמין וחיטה מקמחים מלאים. רק לאחרונה נשברתי והחלטתי להכין שאור מאחר ואני כבר אופה יותר מפעם בשבוע.
הכנתי את השאור לפי ההסברים, אחרי שחילקתי לשתיים את התערובת, לא זרקתי אלא החלטתי להפוך את החלק השני לשאור שיפון. אני אופה היום בפעם הראשונה עם השאור, הכל נראה מוצלח בינתיים (כולל השאור שיפון שתסס כ"כ בלילה עד שנשפך החוצה מהכלי). אבל יש לי מספר שאלות.
אחרי החלוקה נשארו לי שתי תערובות של כליטר ורבע. בהנחה שאני אופה פעם אחת בשבוע לערך ומשתמש בכוס בכל פעם, האם ליטר של שאור (שאני מחדש רבע ממנו כל שבוע) מספיק?
השאור שיפון הוא כמובן מאד סמיך ועבה אבל השאור הרגיל הוא די נוזלי, משהו בין בלילה לפנקייק לטחינה גולמית. האם זה המרקם או שצריך להסמיך אותו בעוד קמח?
תודה מראש
איתי
itay
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ג', 29 ינואר, 1:31 pm

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי איתןק ב ד', 30 ינואר, 10:40 am

אצלי השאור הוא במרקם כמו של חומוס, ונראה לי שהלחמים יוצאים בסדר גמור.
איתןק
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ב', 04 יוני, 9:27 pm

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 30 ינואר, 6:51 pm

לדעתי כמות השאור תספיק - אני מחזיק בערך ליטר-ליטר וחצי של שאור.
לגבי המרקם - הוא פחות חשוב מהתוצאה. השאור יכול להיות נוזלי יחסית או יבש יחסית - העיקר שיש בו תרבית שמרים פעילה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי itay ב ג', 05 פברואר, 7:05 pm

אפיתי כבר פעמיים עם כל אחד מהשאורים והתוצאות מרהיבות . בפעם הראשונה השתמשתי בקצת שמרים והלחם (בעיקר הלבן) השתולל ותפח לתפארת. את הפעם השניה כבר עשיתי ללא שמרים בכלל. שלוש שעות התפחה והתוצאה מצוינת (לחם כוסמין וחיטה לבן עם פקורינו וטימין טרי). עדיין מחכה לטעם החמצמץ שיתחזק אבל המרקם נהדר.
אתר נהדר כבר אמרתי? תודה רבה
itay
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ג', 29 ינואר, 1:31 pm

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 05 פברואר, 7:13 pm

בבקשה :)
מה עם קצת תמונות???
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי זימלים ב ש', 09 פברואר, 10:03 am

אני חדשה בנושא...קיבלתי כוס של שיאור (בן חודשיים) לפני כחודש. אני עדיין מוסיפה כפית שמרים לבצק כדי שהלחם יתפח. קראתי את התגובות וההנחיות באתר וזה המקום להחמיא!!!! לא ראיתי עד היום אתר כל כך מקיף וברור!!!!
והשאלה: אני מוציאה 200 גרם מהשיאור ומוסיפה כוס קמח ו 3/4 כוס מים. נראה כאילו כמות השיאור גדלה אבל אני צריכה יותר...אני מכינה לחמניות (במקום לחם) ע"פ המתכון של לחם שיאור בהיר עם גרעיני חמניה. יוצאות 8 לחמניות והן נגמרות לפני שמספיקות להתקרר. איך אפשר להכין כמות גדולה יותר? אני אופה בעיקר בשישי כשאני בבית. באמצע השבוע זה לא אפשרי...
זימלים
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 08 פברואר, 9:15 am

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 09 פברואר, 5:21 pm

ממליץ לחלק את השאור הקיים לשניים, ולהאכיל כל חצי בכוס קמח ו-3/4 כוס מים. אחרי כמה ימים, אפשר לאחד את שתי העיסות בחזרה - לשאור פעיל בכמות כפולה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי זימלים ב ש', 23 פברואר, 10:36 am

חג פורים שמח :ugeek:
שאלה נוספת לגבי תהליך החלוקה:
קודם לחלק לשתי עיסות ולהאכיל כל עיסה
ורק אחרי יום יומיים להוציא מכל אחת מהן כמות ולאחד אותן?
מה אם באופן קבוע אני צריכה כמות כפולה? להחזיק כל הזמן 2 עיסות נפרדות?
הלחמניות פשוט נחטפות וכל הילדים בכיתה מקנאים בילדים שלי על הלחמניות המגרות...
זימלים
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 08 פברואר, 9:15 am

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי שלומי ב א', 24 פברואר, 10:29 am

1) מחלקים
2) מאכילים (כל חלק בנפרד) למשך כשבוע-שבועיים.
3) מאחדים את שני החלקים לעיסה אחת גדולה ומאושרת.
חג שמח! :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: כמויות וחידוש השאור

הודעהעל ידי itay ב ה', 28 פברואר, 8:24 pm

אני לא ממש עובד לפי המתכונים (אני לא טוב בלדייק) גם כי הן גדולות מדי, אנחנו שני אנשים וקילו לחם מתייבש בסוף. אז אני משתמש בבערך 150 גרם שאור על 400-450 גרם קמח ומים כמה שלוקח הבצק. התוצאות מצוינות. אני אעלה תיכף לאתר המתכונים.
דרך אגב אני לא מוסיף שמרים מאז השבוע השני והבצק תופח לתפארת.
שוב תודה על האתר והסבלנות.
איתי
itay
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ג', 29 ינואר, 1:31 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד