שכבת תרבית לבנה על גבי צימוקים בהכנת יין בסיס לשאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שכבת תרבית לבנה על גבי צימוקים בהכנת יין בסיס לשאור

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 16 אוקטובר, 8:03 pm

הכנתי יין צימוקים בצנצנת אטומה כבסיס לשאור על פי המתכון של אורי שפט (הכנה בשני שלבים- קודם יין צימוקים ואח"כ בצק בהידרציה של כ- 65%) . מאחר והצימוקים ספחו חלק מהמים, מפלס המים בתערובת ירד, כך ששכבת צימוקים נשארה מעל פני התמיסה. על גביהם נוצרה תרבית לבנה לגמרי, מעין פלומה עדינה.
הרחקתי את שכבת הצימוקים עם התרבית והשתמשתי ביין המסונן להכנת שאור. השאור מתפתח, בעל מראה וריח תקינים.

מהי אותה שכבת תרבית שנוצרה על גבי הצימוקים שנשארו מעל פני התמיסה? האם באיזושהי צורה זה עלול להזיק?
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שכבת תרבית לבנה על גבי צימוקים בהכנת יין בסיס לשאור

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 16 אוקטובר, 8:50 pm

התיאור שלך נשמע כמו עובש כלשהו (בעיקר החלק של ה"פלומה"). קשה לי לומר אם עלול להיגרם נזק לשאור או ללחם שיוכן ממנו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שכבת תרבית לבנה על גבי צימוקים בהכנת יין בסיס לשאור

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 16 אוקטובר, 11:06 pm

תודה, שלומי.
יתכן שמדובר בסוג של שמרי בר? מישהו יודע איך נראית תרבית של שמרים על גבי מצע מזון לח?
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שכבת תרבית לבנה על גבי צימוקים בהכנת יין בסיס לשאור

הודעהעל ידי Asaf-baker ב ב', 20 מאי, 5:23 pm

גם לי קרתה תופעה דומה.
השאור המופק מזה הוא מעולה, לטעמי ולטעמם של שפני הניסיונות שלי.
רציתם שמרי בר לא?
Asaf-baker
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: א', 19 מאי, 11:59 pm

Re: שכבת תרבית לבנה על גבי צימוקים בהכנת יין בסיס לשאור

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 21 מאי, 10:36 am

בסופו של דבר גם השאור שהכנתי מאותו נוזל התפתח, מתקיים כבר 7 חודשים, מריח טוב ומפיק תוצאות מעולות. ליתר ביטחון הרחקתי לפני כן את השכבה הלבנה, אבל בדיעבד זה אולי היה מיותר.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד