המרת שמרים לשאור...

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

המרת שמרים לשאור...

הודעהעל ידי sugi ב ש', 12 נובמבר, 9:24 pm

יש לי את הספר של סמדר זורע ברמק. בלחמי שאור היא תמיד שמה גם שמרים. ברצוני לדעת איך מכינים ללא שמרים בכלל.
שאלה נוספת, איך בלחמים עם מתכון רגיל אני ממירה את השמרים לשאור?
ושאלה אחרונה- בלחמים של "מאפיית טלר" בירושלים אם אתה מכיר, יש חורים גדולים כאלה, יש אפשרות לזה גם באפייה ביתית?

תודה מראש על התשובה ותודה על האתר המקסים.
יהודית
sugi
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ש', 12 נובמבר, 8:51 am

Re: המרת שמרים לשאור...

הודעהעל ידי שלומי ב א', 13 נובמבר, 7:40 am

אין שום צורך להוסיף שמרים ללחם שאור, אלא אם השאור "בראשית דרכו".
אני ממליץ לנסות את אחד ממתכוני לחם השאור השאור שבאתר, ולקרוא את המדריך "שאלות ותשובות לגבי שאור".

שאלה נוספת, איך בלחמים עם מתכון רגיל אני ממירה את השמרים לשאור?

זה תלוי מאוד במתכון - ולא לכל לחם מתאים השימוש בשאור - אבל עקרונית ניתן להתחיל בהמרת 100 גרם קמח ו-100 מ"ל מים ב-200 גרם שאור, תוך הוספת קמח או נוזלים בהתאם למרקם הבצק הרצוי. כמובן שיש להאריך את משך התפיחה.

ושאלה אחרונה- בלחמים של "מאפיית טלר" בירושלים אם אתה מכיר, יש חורים גדולים כאלה, יש אפשרות לזה גם באפייה ביתית?

לא מכיר את המאפייה, אבל נשמע כמו לחם מבצק רטוב - כלומר כזה המכיל אחוז נוזלים גבוה מאוד. יש אפשרות ליצור לחם שכזה בבית, אבל תתכונני לכך שהעבודה עם הבצק אינה קלה במיוחד. בתור התחלה, נסי את המתכון לצ'בטה שבאתר.

בהצלחה!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד