השאור "עולה על גדותיו"

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

השאור "עולה על גדותיו"

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 10 אוקטובר, 6:33 am

שאלה שהעלה איציק באחת התגובות:
הי,
דבר ראשון ברכות על האתר. יש כאן המון מידע מצויין שאני מאוד נהנה לקרוא...
עקבתי אחרי המתכון שלך לשאור וביום החמישי בשעת לילה, השאור מעוצמתו פרץ את הכלי שבו איכסנתי אותו ונשפך על כל השיש.
כשהתעוררנו בבוקר היה ריח חריף של ספק אלכוהול ספק לחם חמוץ.

כתגובה לעניין שפכתי חצי מהשיאור האכלתי אותו, והשארתי אותו להחיאה בכלי.
אני מקווה שהוא לא מת.
אני כרגע מחכה לראות אם הוא יתסוס לי שוב.

תודה על המידע המועיל ועל התגובות המהירות לשאלות...


אני מעריך שהשאור לא מת ושפעלת נכון כאשר שפכת חלק ממנו והאכלת את היתר.
נסה לאחסן אותו בטמפרטורה נמוכה יותר.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: השאור "עולה על גדותיו"

הודעהעל ידי רוית ב ו', 21 אוקטובר, 10:55 am

גם אצלי השאור עלה על גדותיו, אבל לי זה קרה אחרי חדש של שימוש והאכלה מסודרת. וכן, שפכתי חלק והוספתי קמח ומים והוא חזר לתסוס ומריח נפלא. פתרון נוסף לתסיסה שגולשת הוא פשוט להעביר לכלי גדול יותר.

תודה על האתר ההמפורט והמתכונים הנהדרים. בעלי והילדים התמכרו ללחמים ואני לריח של השאור....
רוית
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ה', 20 אוקטובר, 5:30 pm

Re: השאור "עולה על גדותיו"

הודעהעל ידי רוית ב א', 23 אוקטובר, 3:56 am

הנה, חלפו כמה ימים ושוב השאור איבד שליטה ועלה על גדותיו.

נראה לי שמלכתחילה בחרתי כלי קטן מדיי. לפי מה שאני מעריכה, צריך לבחור בכלי שתרכובת השאור הראשונית תתפוס לא יותר משליש מנפח הכלי. מחר אני קונה כלי גדול יותר ומעבירה.

מה אתה אומר שלומי? אולי כדאי שתדגיש את זה בהוראות ההכנה.
חוץ מזה השאור מריח נפלא ומתפקד נהדר.
רוית
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ה', 20 אוקטובר, 5:30 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד