שאור עצל

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור עצל

הודעהעל ידי hopkins ב ש', 01 אוקטובר, 3:14 pm

שלום לכולם
יש לי שאור בן כשנתיים. השאור מריח ונראה טוב. כאשר אני מאכיל אותו הוא מראה סימני פעילות יפים. הבעיה עם השאור היא שהוא לא מצליח להתפיח את הבצק כמו שצריך. מדובר בהתפחה מזערית, גם בתנאי סביבה טובים, לפעמים לאחר המתנה של כ-8 שעות (ואז טעם הבצק הופך לחמוץ באופן מוגזם ביותר). כמובן שהלחם עצמו יוצא די דחוס. אני מאכיל את השאור בתדירות של כל 2-3 שבועות מטעמי שימור (ירידת PH), אורח חיים עמוס ושאר תירוצים. שאלתי היא האם מישהו שם לב לקשר כלשהו בין תדירות ההאכלה לכושר ההתפחה של השאור?
שוב אציין שהשאור שלי מראה סימני פעילות גם בתדירות ההאכלה הנוכחית.
תודה רבה ושנה טובה
hopkins
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ג', 02 פברואר, 10:14 pm

Re: שאור עצל

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 01 אוקטובר, 4:06 pm

כשאתה אופה לחם, מה היחס בין שאור לקמח?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור עצל

הודעהעל ידי hopkins ב א', 09 אוקטובר, 12:10 am

אני משתמש בכוס שאור ל- 600 גרם קמח. בדרך כלל נצמד לכמויות הרשומות במתכונים באתר.
hopkins
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ג', 02 פברואר, 10:14 pm

Re: שאור עצל

הודעהעל ידי hopkins ב ד', 26 אוקטובר, 3:17 pm

הבעיה נפתרה. על פי עצה מועילה מאוד של איתן (בדיון אחר) לקחתי כ- 200 גרם מהשאור והאכלתי אותו ב- 90 גרם קמח ומים ביחס מתאים. החזקתי את הכמות הקטנה מחוץ למקרר 2-3 ימים עם האכלה קטנה נוספת באמצע. השאור הרענן עשה עבודה מצוינת באפיה. ההתפחה הייתה טובה מאוד וכך גם הטעם.
המסקנה שלי היא שהשאור במיטבו סמוך להאכלה ופחות פעיל לאחר תקופה ארוכה ללא רענון (אולי לרובכם זה היה מובן מאליו...?)
תודה על העזרה ובמיוחד לאיתן.
hopkins
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ג', 02 פברואר, 10:14 pm

Re: שאור עצל

הודעהעל ידי איתן ב ה', 27 אוקטובר, 1:12 am

נראה לי שבמקרה הזה האופה היה עצל ולא השאור ;)
איתן
אופה
 
הודעות: 59
הצטרף: ש', 26 דצמבר, 9:06 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד