הוספת שמרים לשאור צעיר

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

הוספת שמרים לשאור צעיר

הודעהעל ידי liron ב ג', 13 ספטמבר, 4:43 pm

היי,

אני בדיוק מכינה צ'בטינות שאור מן השאור הצעיר שלי. (3 שבועות)
ראיתי שעלי להוסיף רבע כפית שמרים כיוון שהשאור עוד צעיר.
הבעיה היא שלצערי רק עכשיו ראיתי שהייתי אמורה להוסיף אותם לבצק ולא לבצק המקדים.
האם זה נורא? האם כדאי להתחיל מחדש?

תודה!
liron
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 15 אוגוסט, 3:46 pm

Re: הוספת שמרים לשאור צעיר

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 13 ספטמבר, 5:05 pm

לא נורא. שימי את הבצק המקדים במקרר, שלא יתפח יותר מדי.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הוספת שמרים לשאור צעיר

הודעהעל ידי liron ב ג', 13 ספטמבר, 11:20 pm

אוקיי. תודה!

ועוד שאלה קטנה - אם אני לא רוצה לאפות את כל הצ'בטינות, האם אני יכולה לאחר ההתפחה האחרונה להקפיא את הבצק ולאחר מכן לאפות אותו?
liron
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 15 אוגוסט, 3:46 pm

Re: הוספת שמרים לשאור צעיר

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 14 ספטמבר, 5:52 am

עקרונית אפשר. תצטרכי לתת לבצק להפשיר לגמרי לפני האפייה.
אשמח לשמוע איך יצא.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים