האם יש לי שאור פעיל מדי?

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

האם יש לי שאור פעיל מדי?

הודעהעל ידי יתיר ב ה', 08 ספטמבר, 7:35 am

שלום

השאור שלי הוא כבר בן יותר מחודשיים, אני שומר אותו במקרר ומקפיד להאכיל אותו כל שבוע.
בהתחלה (עד לפני כמה שבועות), הפעילות היחידה שהייתי רואה ממנו כשהייתי מוציא אותו מהמקרר היה שכבת Hooch.
כיום הוא מתחיל לבעבע לי עוד כשהוא במקרר (בעבוע, ז"א כמו שכבת קצף נמוכה)
האם זה תקין? האם מאכיל אותו יותר מדי? האם המקרר לא מקרר מספיק? או שהאם פשוט הוא הגיע לבגרות?

תודה

יתיר
יתיר
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: א', 31 יולי, 7:57 am

Re: האם יש לי שאור פעיל מדי?

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 08 ספטמבר, 9:05 am

נשמע שיש לך שאור פעיל, לא בהכרח בעייתי.
האם אתה אופה עמו לחם?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: האם יש לי שאור פעיל מדי?

הודעהעל ידי יתיר ב ה', 08 ספטמבר, 9:26 am

כן, פעם בשבוע (שבאותו זמן אני גם מאכיל אותו)
יתיר
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: א', 31 יולי, 7:57 am

Re: האם יש לי שאור פעיל מדי?

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 08 ספטמבר, 9:55 am

בהנחה שהלחם יוצא טוב, נראה לי שאין סיבה מיוחדת לדאגה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: האם יש לי שאור פעיל מדי?

הודעהעל ידי יתיר ב ה', 08 ספטמבר, 10:55 am

הוא יצא טוב, אך נראה לי שלוקח לו הרבה זמן לתפוח (לבצק). יותר מארבע שעות לפעמים..
יתיר
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: א', 31 יולי, 7:57 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים