שאור שיפון

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור שיפון

הודעהעל ידי אלכס ב א', 04 ספטמבר, 5:23 pm

שלום, ניסיתי פעמיים להכין שאור לפי הסרט הזה: http://www.youtube.com/watch?v=7vcObqWRrq4
ביום הראשון שמתי 100 גרם קמח שיפון על 150 גרם מים.
הבעיה שזה תוסס בטירוף אחרי 24 שעות, הרבה יותר מבקליפ.
יכול להיות שזה בגלל הפרשי אקלים?
יש מתכון להכנת שאור מקמח שיפון? (אמור להיות בריא יותר)
אלכס
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: א', 04 ספטמבר, 9:45 am

Re: שאור שיפון

הודעהעל ידי שלומי ב א', 04 ספטמבר, 8:38 pm

הבדלי אקלים וכמובן שגם הקמח אינו זהה.
מתכון לשאור ע"ב שיפון תמצא כאן: http://www.baking.co.il/rye_based_sourdough. אתה יכול להמשיך את ההאכלה עם קמח שיפון בלבד - אם כי השאור יהיה חמוץ מאוד ויזדקק לרענון תכוף.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים