עובש בצנצנת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

עובש בצנצנת

הודעהעל ידי רעות ב ה', 01 ספטמבר, 3:47 pm

שלום. גיליתי סימני התחלת עובש על דפנות הצנצנת של השאור.
1. הכנתי לחם והוא תפח ונראה הכל כרגיל. האם זה מסוכן לאכול ממנו? האם עובש במידה והיה על הכף, מסוכן לאחר אפייה?
2. . האם צריך לזרוק את השאור ולא להשתמש בו יותר?

תודה, רעות המודאגת :)
רעות
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 13 מאי, 4:15 pm

Re: עובש בצנצנת

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 01 ספטמבר, 6:43 pm

העובש, למיטב ידיעתי, אינו מסוכן.
עם זאת, זהו תחילתו של תהליך ריקבון. אני מציע לנקות את הדפנות ולהעביר את השאור לצנצנת נקיה, לפני שהעובש יתפשט לשאור עצמו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: עובש בצנצנת

הודעהעל ידי אגורה ואפרסק ב ה', 22 ספטמבר, 7:31 am

אני עצמי לא מיקרוביולוג, אבל הרצאה ששמעתי פעם בנושא (ממיקרוביולוג) שיכנעה אותי ש
1. כל עובש יכול להיות תמים אך יכול גם להיות טוקסי ולא כדאי לקחת סיכון
2. אם יש קצת עובש - לזרוק את כל החבילה/קופסה/עיסה, כי אפילו אם הוא לא נראה לעין העובש פשה בכל התכולה.
אגורה ואפרסק
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 19 ספטמבר, 6:16 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד