שאור יבש

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור יבש

הודעהעל ידי עמיחי ב ה', 05 אוגוסט, 11:13 am

יש לי שאור רטוב בן חצי שנה בערך. עושה עבודה טובה אבל די נמאס לי להאכיל אותו כל שבוע מה גם שאני לא משתמש בו כל שבוע.
איך מכינים שאור יבש?
מה היתרונות והחסרונות של שאור יבש על שאור רטוב?
האם השימוש בשאור יבש בבצק מחמצת הוא כמו בשאור רטוב?
עמיחי
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ה', 05 אוגוסט, 11:10 am

Re: שאור יבש

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 07 אוגוסט, 10:10 am

ייבוש שאור זה נושא שחוזר ועולה. אני מתכוון להתנסות בו בעצמי ולהעלות מדריך מפורט לעניין, אחרי שאתפנה ממספר מחוייבויות מעיקות (אי שם בסתיו).
בינתיים, אתה מוזמן לצפות בסרט הבא, מאתר Breadtopia.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור יבש

הודעהעל ידי Tomer1 ב ו', 08 אוקטובר, 7:43 pm

לפעמים אני לא מאכיל את השאור שבמקרר גם שבועיים-שלוש.
הוא נעשה מאוד חמוץ אבל הבקטריות עמידות מאוד לPH נמוך.
אני פשוט נפטר מחצי,משלים , ריח החומצה האצטית נעלם והמחמצת חזקה מתמיד.

מחמצת זה לא דבר עדין למרות מה שנהוג לחשוב.
Tomer1
אופה מתחיל
 
הודעות: 26
הצטרף: ו', 08 אוקטובר, 6:35 pm

Re: שאור יבש

הודעהעל ידי שלומי ב א', 28 אוגוסט, 7:22 am

טוב, זה לקח קצת יותר זמן ממה שתכננתי, אבל בשעה טובה יש באתר מדריך לייבוש שאור ול"החייאתו".
בהצלחה! :)

קישורים:
ייבוש שאור:
http://www.baking.co.il/drying_sourdough

החייאת שאור יבש:
http://www.baking.co.il/reviving_dry_sourdough
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד