מחמצת שאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מחמצת שאור

הודעהעל ידי אלינור100 ב א', 19 אוגוסט, 2:27 pm

היי, יש לי שאלה בנושא שאור עם מי צימוקים.
הכנתי מחמצת המורכבת מקמח מלא, חצי כוס מיים (בהם הושרו צימוקים אורגניים 24 שעות וסוננו) ורבע כפית דבש.
כעבור 24 שעות הבלילה תססה מאוד. ריחה היה חמוץ וניכר היה שהיא הכפילה את נפחה.

האם זה אומר שהיא התקלקלה?

זרקתי את רוב הבלילה והוספתי לחלק שנותר 2 כפות קמח מלא ורבע כוס מים מינרלים. כעבור 24 שעות הבלילה היתה כמו שהיא אמורה להיות לפי ההסברים.

תודה
אלינור100
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: א', 19 אוגוסט, 11:32 am

Re: מחמצת שאור

הודעהעל ידי odedg ב ה', 23 אוגוסט, 5:35 am

שלום רב,

סביר שהתסיסה שראית לא היתה התסיסה הרצויה שכן היה כאן עודף סוכר בשל הוספת הדבש.

המשיכי בתהליך וראי מה קורה. הריח צריך להיות חמוץ נעים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 330
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מחמצת שאור

הודעהעל ידי אלינור100 ב ה', 23 אוגוסט, 10:16 pm

בינתיים המשכתי בתהליך - בכל יום אני זורקת את רוב הבלילה ומוסיפה מים וקמח.
כעבור 24 שעות יש בועיות מעל הבלילה והיא הופכת די נוזלית, עם ריח שמרים חמצמץ.
שלשום השתמשתי בכמחצית מהבלילה לבצק פיצה (אותו התפחתי במקרר יומיים בשילוב שמרים). עכשיו אני חוששת שאולי הבלילה היתה רעילה (קראתי באיזה פורום שהיא עשויה להיות רעילה). יש דרך לדעת?

איך אני יודעת כאשר המחמצת מוכנה? היא לא תופחת כמו שתפחה ביום הראשון.
אלינור100
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: א', 19 אוגוסט, 11:32 am

Re: מחמצת שאור

הודעהעל ידי odedg ב ו', 24 אוגוסט, 4:47 pm

בודאי שהיא לא תתפח כמו ביום ראשון כי זו לא היתה תפיחה אמיתית.
אין אפשרות לדעת אם מחמצת רעילה. חשוב שיהיה לה ריח חמצמץ נעים. אם כן היא בסדר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 330
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד