טיפול במחמצת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

טיפול במחמצת

הודעהעל ידי ella ב ש', 17 פברואר, 3:51 pm

היי
קיבלתי מחמצת מוכנה ורציתי להאכיל אותה-
חילקתי לשתי צנצנות והוספתי קמח ומים
אבל בטעות במקום 3/4 כוס מים ו-1 כוס קמח, שמתי הפוך- 1 כוס מים ו-3/4 כוס קמח לכל צנצנת.
זה עומד בחוץ כבר כמה שעות, בצנצנת אחת יש בועות לבנות קטנות ובצנצנת השנייה המים עלו למעלה ואין בועות.
כמה זה קריטי הכמויות? ומה אפשר לעשות כדי לתקן עכשיו?
תודה :-)
ella
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ש', 17 פברואר, 10:17 am

Re: טיפול במחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ב', 19 פברואר, 8:42 am

הכמויות אינן קריטיות. את תמיד יכולה להוסיף עיסה סמיכה יותר - עם אחוז קמח גבוה יותר.

עצתי לך: הכיני עיסה סמיכה של 1 כוס קמח וחצי כוס מים. שפכי מחצית מהעיסה המוכנה והוסיפי את העיסה הסמיכה למוכנה. ערבבי היטב והשאירי את השאור החדש למספר שעות מחוץ למקרר עד שתראי בועות. מזג האויר עתה הוא קר לכן לוקח לשאור יותר זמן לפתח בועות אך זה יקרה. אל חשש.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 330
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: טיפול במחמצת

הודעהעל ידי פסקל ב ב', 19 פברואר, 11:09 am

אפשר פשוט להוסיף כמה כפות קמח למחמצת הדלילה ולערבב.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד