עמוד 1 מתוך 2

איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ה', 18 ינואר, 11:41 am
על ידי yossima
שלום ,
המחמצת שלי בת שבוע וחצי , מאכיל אותה כל יום
מוריד כוס אחת ומוסיף חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח רב תכליתי
הבדיקה שאני מצבע כארבע שעות לאחר ההאכלה הינה בדיקת כוס המים
בבדיקה המחמצת שוקעת ולא צפה למרות שאני כן רואה בועות שמתרחשות לאחר ההאכלה
לא הייתי רוצה לאפות עם מחמצת שאינה מוכנה .
מה ניתן לעשות על מנת לוודא שהמחמצת אכן מוכנה .

תודה

יוסי

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ו', 19 ינואר, 9:35 am
על ידי odedg
שלום רב,

תן לה יותר זמן מחוץ למקרר. עכשיו קר ולכן השמרים איטיים. בנוסף, הקמח המלא כבד יותר ויש בו פחות עמילן שהוא המזון של השמרים.
דאג שהשאור יהיה נוזלי סמיך ובדוק אותו בבדיקת הכוס יום לאחר ההאכלה. בזמן זה אין צורך בהאכלה יום-יומית.

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ו', 19 ינואר, 12:59 pm
על ידי שלומי
אני לא חושב שיש דרך טובה יותר לבדוק מחמצת מאפיה. נסה להכין לחם בכמות קטנה (נניח, חצי מהכמויות המצוינות באחד המתכונים שבאתר), ותאריך מאוד את התפיחה הראשונה (לפחות 8 שעות).

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ו', 19 ינואר, 1:51 pm
על ידי yossima
תודה על התשובות

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ד', 25 אפריל, 12:52 pm
על ידי Refael
מה כמות הקמח שמוסיפים למחמצת שאור, לדוגמה אם יש לי קילו מחמצת כמה קמח אני מוסיף?
אשמח לדעת באחוזים.
תודה

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ד', 25 אפריל, 1:53 pm
על ידי odedg
אתה זורק או משתמש בכחצי מכמות המחמצת ומוסיף כמות זהה של עיסה טריה ביחס של כ- 1:1 קמח ומים. אפשר גם ביחס של 1 קמח ל- 3/4 מים.

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ד', 25 אפריל, 2:03 pm
על ידי Refael
סלח לי לא ברור!!
אם אני לא זורק כי אני צריך להשתמש בזה בעוד כמה ימים, מה אחוז הקמח שאני צריך להוסיף?
תודה

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ד', 25 אפריל, 4:31 pm
על ידי odedg
Refael כתב:סלח לי לא ברור!!
אם אני לא זורק כי אני צריך להשתמש בזה בעוד כמה ימים, מה אחוז הקמח שאני צריך להוסיף?
תודה

זה לא חשוב מתי אתה הולך לאפות. אם החלטת שצריך לרענן את השאור זה לא משנה אם אתה משתמש או שאתה זורק.
יתכן שאתה לא צריך כלל לרענן אותו אך זה לשיקולך.

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ה', 26 אפריל, 7:01 am
על ידי Refael
כלומר אם יש לי קילו מחמצת ואני רוצה להאכיל אותה, אני מוסיף 500ג' קמח ו-500ג' מים?
תודה רבה

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהפורסם: ה', 26 אפריל, 7:48 am
על ידי odedg
Refael כתב:כלומר אם יש לי קילו מחמצת ואני רוצה להאכיל אותה, אני מוסיף 500ג' קמח ו-500ג' מים?
תודה רבה

לא! אתה זורק חצי (500 ג') ומחזיר 500 ג' עיסה טריה שזה 250 קמח + 250 מים או קצת יותר קמח וקצת פחות מים כדי שתהיה סמיכה יותר.