איך יודעים שמחמצת מוכנה

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי yossima ב ה', 18 ינואר, 11:41 am

שלום ,
המחמצת שלי בת שבוע וחצי , מאכיל אותה כל יום
מוריד כוס אחת ומוסיף חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח רב תכליתי
הבדיקה שאני מצבע כארבע שעות לאחר ההאכלה הינה בדיקת כוס המים
בבדיקה המחמצת שוקעת ולא צפה למרות שאני כן רואה בועות שמתרחשות לאחר ההאכלה
לא הייתי רוצה לאפות עם מחמצת שאינה מוכנה .
מה ניתן לעשות על מנת לוודא שהמחמצת אכן מוכנה .

תודה

יוסי
yossima
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 04 ינואר, 8:48 am

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי odedg ב ו', 19 ינואר, 9:35 am

שלום רב,

תן לה יותר זמן מחוץ למקרר. עכשיו קר ולכן השמרים איטיים. בנוסף, הקמח המלא כבד יותר ויש בו פחות עמילן שהוא המזון של השמרים.
דאג שהשאור יהיה נוזלי סמיך ובדוק אותו בבדיקת הכוס יום לאחר ההאכלה. בזמן זה אין צורך בהאכלה יום-יומית.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 300
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 19 ינואר, 12:59 pm

אני לא חושב שיש דרך טובה יותר לבדוק מחמצת מאפיה. נסה להכין לחם בכמות קטנה (נניח, חצי מהכמויות המצוינות באחד המתכונים שבאתר), ותאריך מאוד את התפיחה הראשונה (לפחות 8 שעות).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 907
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי yossima ב ו', 19 ינואר, 1:51 pm

תודה על התשובות
yossima
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 04 ינואר, 8:48 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד