עמוד 1 מתוך 1

מחמצת כוסמין

הודעהפורסם: ש', 06 ינואר, 8:25 pm
על ידי yossima
שלום לכולם

אני כבר 5 ימים מאז שהתחלתי להכין את המחמצת
התוצאה לאחר 5 ימים שיש קצת בועות אבל זה רחוק ממחמצת שאני ראיתי כאן באתר , הריח הוא ריח טוב של יוגורט אבל
אין תסיסה
הכנתי את מחמצת הכוסמין בהתאם למדריך כאן באתר של מחמצת שיפון
האם לזרוק ולהכין חדש או שיש עדיין מה לעשות ?

תודה

Re: מחמצת כוסמין

הודעהפורסם: א', 07 ינואר, 7:49 am
על ידי odedg
שלום רב וברוך המצטרף,

אם יש בועות, גם אם קטנות, וריח חמצמץ נעים אז הכל בסדר.
קח בחשבון שעכשיו קר אז יתכן והתהליך נמשך מעט יותר. גם קמח הכוסמין מתנהג שונה מקמח השיפון.
עצתי: החזק את השאור מחוץ למקרר או אף בקרבת מקור חום מספר שעות. אפשר גם לעשות שוב את התהליך של זריקת חצי והאכלה, כאשר למי העיסה הטרייה אתה מוסיף כפית דבש או סילאן ואז השאר אותו מחוץ למקרר למספר שעות.

Re: מחמצת כוסמין

הודעהפורסם: א', 07 ינואר, 9:58 am
על ידי yossima
תודה על התשובה .
יש סיכוי שהכנת מחמצת מהתחלה תצלח במזג אוויר כיום ?

Re: מחמצת כוסמין

הודעהפורסם: א', 07 ינואר, 10:19 am
על ידי odedg
בוודאי. אפשר להכין מחמצת בכל מזג אויר אך חשוב לזכור לשמור על טמפרטורה סביבתית של כ- 20 מעלות לפחות. אחרת השמרים מתפתחים מאד לאט.

Re: מחמצת כוסמין

הודעהפורסם: ג', 09 ינואר, 9:54 am
על ידי yossima
לכמה זמן להשאיר את המחמצת בחוץ על השיש ?
יש הרבה בועות ללא תסיסה רצינית וריח נעים .
האם כל יום שנמצא בחוץ יש להאכיל עד לתסיסה ?

תודה

Re: מחמצת כוסמין

הודעהפורסם: ג', 09 ינואר, 11:36 pm
על ידי noambogner
בשלב כזה אני ממליץ
לזרוק שני שליש כל יום
ולהשלים ביחס 1:1:1
מחמצת שנשארה:מים:קמח.
כדי להשתמש במים ב30 מעלות בתקופה זו.
בסוף התסיסה המשמעותית תגיע...

Re: מחמצת כוסמין

הודעהפורסם: ד', 10 ינואר, 8:22 am
על ידי odedg
yossima כתב:יש הרבה בועות ללא תסיסה רצינית וריח נעים .

לאיזו תסיסה אתה מצפה? לבועות בגודל של כדור פורח? כמו שכתבתי קודם לכן, קמח הכוסמין שונה בתגובתו, ולכן גם בתסיסתו, מקמח השיפון ובוודאי מקמח לבן.

לכן אל תצפה לבועות בגודל הבועות בשאור מקמח לבן.