מחמצת כוסמין

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מחמצת כוסמין

הודעהעל ידי yossima ב ש', 06 ינואר, 8:25 pm

שלום לכולם

אני כבר 5 ימים מאז שהתחלתי להכין את המחמצת
התוצאה לאחר 5 ימים שיש קצת בועות אבל זה רחוק ממחמצת שאני ראיתי כאן באתר , הריח הוא ריח טוב של יוגורט אבל
אין תסיסה
הכנתי את מחמצת הכוסמין בהתאם למדריך כאן באתר של מחמצת שיפון
האם לזרוק ולהכין חדש או שיש עדיין מה לעשות ?

תודה
yossima
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 04 ינואר, 8:48 am

Re: מחמצת כוסמין

הודעהעל ידי odedg ב א', 07 ינואר, 7:49 am

שלום רב וברוך המצטרף,

אם יש בועות, גם אם קטנות, וריח חמצמץ נעים אז הכל בסדר.
קח בחשבון שעכשיו קר אז יתכן והתהליך נמשך מעט יותר. גם קמח הכוסמין מתנהג שונה מקמח השיפון.
עצתי: החזק את השאור מחוץ למקרר או אף בקרבת מקור חום מספר שעות. אפשר גם לעשות שוב את התהליך של זריקת חצי והאכלה, כאשר למי העיסה הטרייה אתה מוסיף כפית דבש או סילאן ואז השאר אותו מחוץ למקרר למספר שעות.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 320
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מחמצת כוסמין

הודעהעל ידי yossima ב א', 07 ינואר, 9:58 am

תודה על התשובה .
יש סיכוי שהכנת מחמצת מהתחלה תצלח במזג אוויר כיום ?
yossima
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 04 ינואר, 8:48 am

Re: מחמצת כוסמין

הודעהעל ידי odedg ב א', 07 ינואר, 10:19 am

בוודאי. אפשר להכין מחמצת בכל מזג אויר אך חשוב לזכור לשמור על טמפרטורה סביבתית של כ- 20 מעלות לפחות. אחרת השמרים מתפתחים מאד לאט.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 320
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מחמצת כוסמין

הודעהעל ידי yossima ב ג', 09 ינואר, 9:54 am

לכמה זמן להשאיר את המחמצת בחוץ על השיש ?
יש הרבה בועות ללא תסיסה רצינית וריח נעים .
האם כל יום שנמצא בחוץ יש להאכיל עד לתסיסה ?

תודה
yossima
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 04 ינואר, 8:48 am

Re: מחמצת כוסמין

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 09 ינואר, 11:36 pm

בשלב כזה אני ממליץ
לזרוק שני שליש כל יום
ולהשלים ביחס 1:1:1
מחמצת שנשארה:מים:קמח.
כדי להשתמש במים ב30 מעלות בתקופה זו.
בסוף התסיסה המשמעותית תגיע...
noambogner
אופה
 
הודעות: 63
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: מחמצת כוסמין

הודעהעל ידי odedg ב ד', 10 ינואר, 8:22 am

yossima כתב:יש הרבה בועות ללא תסיסה רצינית וריח נעים .

לאיזו תסיסה אתה מצפה? לבועות בגודל של כדור פורח? כמו שכתבתי קודם לכן, קמח הכוסמין שונה בתגובתו, ולכן גם בתסיסתו, מקמח השיפון ובוודאי מקמח לבן.

לכן אל תצפה לבועות בגודל הבועות בשאור מקמח לבן.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 320
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים