עמוד 1 מתוך 1

חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ו', 24 נובמבר, 10:14 am
על ידי Omer.C
שלום לכולם,
אני חדש בתחום האפייה, כרגע אני ביום הרביעי להכנת השאור לפי המדריך שקיים באתר.
עברתי על לא מעט מהפורום אפילו על המון, אני רואה הרבה אזכורים לגבי רמת ההידרציה של המחמצת.
לא הצלחתי להבין מהיכן ידועה רמת ההידרציה, אם לדוגמא מחמצת השאור שלי היא מהמדריך באתר, מה רמת ההידרציה שלה?

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ש', 25 נובמבר, 8:45 am
על ידי odedg
שלום עומר וברוך המצטרף,

אתה יכול להירגע. תנוח דעתך. קח נשימה עמוקה והבט במחמצת שלך. :D האם יש בועות כשהיא מחוץ למקרר כשעתיים? אם כן, אשריך! שמרי הבר חיים ותוססים. זה מה שחשוב וזה מה שקובע. כל השאר שולי, לכן אל תטריד את עצמך בו.
המירקם הרצוי למחמצת שאור הוא כשל טחינה סמיכה - לא נוזלית כמו בפלאפליות אלא שנוזלת לאיטה. קצת יותר נוזלית או קצת פחות - לא נורא. אין צורך לדייק במדידת הידרציה.

בהצלחה!

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ש', 25 נובמבר, 10:52 am
על ידי Omer.C
המון תודה!
ביום הרביעי בתהליך שזה אתמול הייתה תסיסה ממש חזקה, זרקתי חצי והמשכתי את התהליך.
היום הגיע היום החמישי בתהליך והבחנתי שיש תסיסה אבל לא כזאת כמו שהייתה אתמול תסיסה ממש רגועה ולא כמו שתיארו במדריך, אז לפי ההמלצות החלטתי לחזור על אותו התהליך של אתמול תהליך החלוקה.

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ש', 25 נובמבר, 11:40 am
על ידי odedg
בסדר גמור, אך קח גם בחשבון שעכשיו קר יותר ואז לוקח לשמרים יותר זמן "להתעורר מקפאונם" מהמקרר וזה משפיע על מהירות הופעת הבועות ואולי גם על גודלן.

על כל פנים אתה בדרך הנכונה.

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ש', 25 נובמבר, 3:54 pm
על ידי Omer.C
שוב תודה!
אין לי כבר סבלנות להתחיל באפייה ולשתף בתמונות :)

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ב', 27 נובמבר, 3:07 pm
על ידי שלומי
ברוך הבא! מצפים לתמונות ;)

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ב', 27 נובמבר, 4:15 pm
על ידי odedg
שלומי כתב:ברוך הבא! מצפים לתמונות ;)

שלומי,

אני ניסיתי פעם להעלות תמונות בפורום ולא עלה בידי למרות שההגדרות הראו שזה אפשרי.

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ב', 27 נובמבר, 4:57 pm
על ידי Omer.C
תודה גם לך שלומי!

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהפורסם: ו', 01 דצמבר, 4:35 pm
על ידי שלומי
odedg כתב:
שלומי כתב:ברוך הבא! מצפים לתמונות ;)

שלומי,

אני ניסיתי פעם להעלות תמונות בפורום ולא עלה בידי למרות שההגדרות הראו שזה אפשרי.


מוזר.. זה אפשרי בהחלט, אבל אני חושב שיש הגבלה לגודל התמונה שניתן להעלות.