|
הידרציה ואפייה עם אדים
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
הידרציה ואפייה עם אדיםכאשר בצק השאור הוא בעל אחוז גבוה של מים, האם נכון לוותר על האדים בשלב הראשון של האפייה או שאין קשר לדחיסותו של הלחם?
Re: הידרציה ואפייה עם אדיםאפרת שלום,
תפקיד האדים בתחילת האפייה הוא לאטום את קרום הכיכר ולהשאירה גמישה באמצעות התעבות על פני הכיכר. בפעולה זו הם מסייעים לכלוא את הגזים בכיכר ובכך מאפשרים לה לעלות גבוה יותר. תוצאה רצויה נוספת מתהליך זה היא קרום עבה ופריך. בקיצור גם בהידרציה גבוהה לא כדי לוותר על האדים. בהצלחה
Re: הידרציה ואפייה עם אדים
שלום נועם, האם תוכל לפרסם לינק או סימוכין אחר כלשהו להסבר שלך? אשמח לקרוא. עודד.
Re: הידרציה ואפייה עם אדיםמאחר והאדים משפיעים על קרום הלחם, השימש בהם תלוי יותר בתוצאה המבוקשת מאשר בסוג הבצק. כשאני אופה פרנה, למשל, שהקרום שלה צריך להיות דק ורך, איני משתמש באדים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il. |