טריות הלחם

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

טריות הלחם

הודעהעל ידי אפרת יום טוב ב א', 17 ספטמבר, 5:48 am

שבוע טוב, ביום אפייתו לחם השאור מצוין, אך כבר למחרת ניכרים בו סימני עייפות. כיצד ניתן לשמור על טריותו והאם ניתן להקפיאו? בברכת שנה טובה
אפרת יום טוב
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ו', 21 אפריל, 4:32 pm

Re: טריות הלחם

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 18 ספטמבר, 3:09 pm

כל לחם ניתן להקפאה: ממתינים עד שיתקרר, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים למקפיא.
מפשירים - או בתנור, בחום של 200 מעלות למשך 40 דקות, כשהלחם מכוסה ברדיד, או על השיש, ללא רדיד, למשך לילה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: טריות הלחם

הודעהעל ידי odedg ב ד', 20 ספטמבר, 7:07 am

אפשר לעטוף גם בשקיות פלסטיק עם סגירה רב-פעמית המיועדות לכך.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים