מחמצת חמוצה מדי

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מחמצת חמוצה מדי

הודעהעל ידי אורח2004 ב ג', 12 ספטמבר, 6:35 pm

מחמצת בת כחודש וחצי לאחרונה קיבלה טעם חמוץ מאוד וגם הלחמים יוצאים ממש חמוצים, המחמצת עשויה מקמח מלא ומים ביחס של אחד ל0.75 קמח/מים, האם יש דרך להציל אותה? או שיש לוותר עליה הואכלה אחת לשבוע מקסימום אחת לשבועיים פעם או פעמיים

בתודה מראש
יגאל
אורח2004
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ב', 11 ספטמבר, 12:14 pm

Re: מחמצת חמוצה מדי

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 12 ספטמבר, 9:02 pm

אפשר לנסות להציל.
להאכיל יומיים שלושה כל יום ולהשהות מחוץ למקרר.
לאחר מכן להקפיד כל שלושה ימיםולשמור במקרר.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: מחמצת חמוצה מדי

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 16 ספטמבר, 9:16 am

הגורם לחמיצות במחמצת צעירה יחסית היא לרוב נוכחות חיידקים "לא נכונים". כדאי לנסות ולהציל אותה, בהתאם לעצה שנכתבה כאן, אבל ייתכן והדבר לא יעזור. במקרה והטעם הבולט נותר, יש להתחיל מחדש.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד