מחמצת חמוצה מדי

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מחמצת חמוצה מדי

הודעהעל ידי אורח2004 ב ג', 12 ספטמבר, 6:35 pm

מחמצת בת כחודש וחצי לאחרונה קיבלה טעם חמוץ מאוד וגם הלחמים יוצאים ממש חמוצים, המחמצת עשויה מקמח מלא ומים ביחס של אחד ל0.75 קמח/מים, האם יש דרך להציל אותה? או שיש לוותר עליה הואכלה אחת לשבוע מקסימום אחת לשבועיים פעם או פעמיים

בתודה מראש
יגאל
אורח2004
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ב', 11 ספטמבר, 12:14 pm

Re: מחמצת חמוצה מדי

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 12 ספטמבר, 9:02 pm

אפשר לנסות להציל.
להאכיל יומיים שלושה כל יום ולהשהות מחוץ למקרר.
לאחר מכן להקפיד כל שלושה ימיםולשמור במקרר.
noambogner
אופה
 
הודעות: 63
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: מחמצת חמוצה מדי

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 16 ספטמבר, 9:16 am

הגורם לחמיצות במחמצת צעירה יחסית היא לרוב נוכחות חיידקים "לא נכונים". כדאי לנסות ולהציל אותה, בהתאם לעצה שנכתבה כאן, אבל ייתכן והדבר לא יעזור. במקרה והטעם הבולט נותר, יש להתחיל מחדש.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 918
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מחמצת חמוצה מדי

הודעהעל ידי Refael ב ש', 21 אפריל, 9:52 pm

היי
המחמצת שלי מאוד חמוצה, ניסיתי מספר פעמים להכין ממנה לחמים ונאלצתי לזרוק, כי הלחם יצא חמוץ מאד עם רח חמוץ לא נעים ולא טעים.
השאלה מה בתהליך ההכנה של המחמצת שלי לא הייתה תקינה?
האכלתי בהתחלה עם קמח שיפון ואז עברתי לקמח לבן, בגלל החמיצות, אבל אין הבדל עדיין בטעם.
כדי לזרוק ולהתחיל מחדש? איך יודעים אם המחמצת התקלקלה?
Refael
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 26 מרץ, 8:22 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים