התפחת לחם מחמצת - במקרר או בטמפרטורת החדר

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

התפחת לחם מחמצת - במקרר או בטמפרטורת החדר

הודעהעל ידי avir13579 ב ב', 18 מרץ, 4:10 pm

האם עדיף להתפיח במקרר למשך 24-36 שעות ולאחר מכן לעצב בסלסלה ולהתפיח בחוץ?
או להתפיח בטמפרטורת החדר לזמן קצר יותר ולעצב בהתאם?
avir13579
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 15 מאי, 2:55 pm

Re: התפחת לחם מחמצת - במקרר או בטמפרטורת החדר

הודעהעל ידי odedg ב ג', 19 מרץ, 7:32 am

הכל עניין של העדפה אישית. אין העדפה מוחלטת.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 339
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: התפחת לחם מחמצת - במקרר או בטמפרטורת החדר

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 23 מרץ, 3:16 pm

אני מעדיף להתפיח מחוץ למקרר. הסיבה היא שבמקרר עשויה לחול התעבות נוזלים על פני הבצק, שגורמת להיווצרות קרום הפוגע בו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 927
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: התפחת לחם מחמצת - במקרר או בטמפרטורת החדר

הודעהעל ידי odedg ב א', 24 מרץ, 7:45 am

שלומי כתב:אני מעדיף להתפיח מחוץ למקרר. הסיבה היא שבמקרר עשויה לחול התעבות נוזלים על פני הבצק, שגורמת להיווצרות קרום הפוגע בו.

גם אני, גם מטעמי זמן התפחה שהוא ארוך ממילא.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 339
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים