שימוש במחמצת אם או בגור מחמצת?

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שימוש במחמצת אם או בגור מחמצת?

הודעהעל ידי eli ב ב', 14 ינואר, 11:51 am

שלום לכולם
עד היום שמרתי במקרר מחמצת בכמות הדרושה לי להכנת הלחם (כמות גדולה יחסית).
קראתי שיש דרך נוספת בה שומרים כמות קטנה במקרר וכיום לפני השימוש מאכילים ביחס כלשהו (1:3:3 או 1:5:5) מחכים להכפלת הנפח ומשתמשים.
יש איזשהו יתרון או חסרון לאחת השיטות?
תודה רבה
eli
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ש', 04 יולי, 12:42 am

Re: שימוש במחמצת אם או בגור מחמצת?

הודעהעל ידי odedg ב ד', 16 ינואר, 8:15 am

האכלת שאור יום לפני אפיה טובה תמיד כי היא מרעננת אותו. נסה את שתי הדרכים ואם תמצא יתרון לאחת מהן אתה מוזמן לשתף.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 339
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שימוש במחמצת אם או בגור מחמצת?

הודעהעל ידי eli ב ו', 08 מרץ, 8:09 pm

היי
ניסיתי ולא ראיתי הבדל באיכות הבצק והלחם.
כן יש הבדלים טכניים לטובה ולרעה, אם אני לא מכין לחם צריך לזרוק פחות מחמצת בהאכלה ויש גמישות בכמות המחמצת המוכנה, החסרון הוא שצריך להתחיל להכין כמה שעות קודם.
לי זה נוח.
שבת שלום
eli
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ש', 04 יולי, 12:42 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים