עיסת השאור שאני מכינה תפחה ביום השני

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

עיסת השאור שאני מכינה תפחה ביום השני

הודעהעל ידי גילגן ב ש', 27 אוקטובר, 11:39 am

היי
פעם ראשונה שמכינה שאור. עובדת בדיוק לפי מתכון הנחתום.
ביום השני, העיסה תפחה!!!
אני כבר ביום הרביעי, ממשיכה כרגיל עם המתכון.
יש ריח חמוץ קל... והיא כבר לא תופחת....
האם להמשיך הלאה כרגיל או לזרוק והתחיל מהתחלה?
ואם לזרוק, מה יכולה להיות הסיבה שתפח ביום השני???
תודה!
גיל.
גילגן
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 26 אוקטובר, 4:10 am

Re: עיסת השאור שאני מכינה תפחה ביום השני

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 27 אוקטובר, 12:53 pm

שלום גיל,

העיסה לא חייבת לתפוח, והריח החמוץ טבעי.
השאלה היא אם יש פעילות נראית לעין - האם הופיעו בועות בעיסה?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: עיסת השאור שאני מכינה תפחה ביום השני

הודעהעל ידי גילגן ב ש', 27 אוקטובר, 1:34 pm

היי שלומי, העיסה מאד פעילה:)
פשוט התפיחה ביום השני לחייה של העיסה היה מפתיע והעלה בי תהיות האם זה בסדר....
ממה שאני קוראת בפורום העשיר והנפלא הזה,
אני מבינה שאין חוקים נוקשים.
כל עיסה מתנהגת מעט אחרת, בהתאם לנטיות נחתומה, מזג האויר, טיב וסוג הקמח וכדומה...
אז נרגעתי קמעה ;)
תודה !
גילגן
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 26 אוקטובר, 4:10 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים