אפיה עם שאור פירות

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

אפיה עם שאור פירות

הודעהעל ידי אהובה ב ד', 25 אפריל, 9:03 pm

שלום. אני מאד רוצה לאפות לחם עם שאור ממיץ פירות אני מקווה שזה לא מסובך.יש לי כמה שאלות
1. איך יודעים מתי השאור מוכן בכדי להוסיפו לבצק ?
2. האם לכל מתכון צריכים להכין שאור חדש ?
3.האם לביגה ופוליש יש אותו ערך גליקמי נמוך כמו שאור ממי פירות?
אפיתי לחם מלא עם ביגה לפי המתכון שלכם בפעם הראשונה וזה יצא ממש מעולה. תודה. תודה.
אהובה
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ד', 11 אפריל, 1:39 pm

Re: אפיה עם שאור פירות

הודעהעל ידי odedg ב א', 29 אפריל, 7:13 am

אהובה כתב:שלום. אני מאד רוצה לאפות לחם עם שאור ממיץ פירות אני מקווה שזה לא מסובך.יש לי כמה שאלות
1. איך יודעים מתי השאור מוכן בכדי להוסיפו לבצק ?
2. האם לכל מתכון צריכים להכין שאור חדש ?
3.האם לביגה ופוליש יש אותו ערך גליקמי נמוך כמו שאור ממי פירות?
אפיתי לחם מלא עם ביגה לפי המתכון שלכם בפעם הראשונה וזה יצא ממש מעולה. תודה. תודה.

להכנת שאור אין צורך במיץ פירות. זה מיותר לחלוטין.
1. כשיש בועות וריח חמצמץ עדין.
2. שאור מאכילים, לוקחים ממנו מנה לכל מתכון ומחדשים אותו.
3. את מנסה לחבר מין בשאינו מינו. אין כל קשר בין דרך הכנת המחמצת לבין הערך הגליקמי שלה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 327
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אפיה עם שאור פירות

הודעהעל ידי אהובה ב ג', 01 מאי, 1:48 pm

שלום אני מבינה שלפי המדריך באתר שמחמצת ממיץ פירות מאד מומלץ. ואני רוצה לדעת מה ישפיע על הלחם יותר
להוריד את רמת הסוכר מחמצת ממיץ פירות או מחמצת רגילה . אני רוצה להפחית את הסוכרים בלחם .
תודה
אהובה
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ד', 11 אפריל, 1:39 pm

Re: אפיה עם שאור פירות

הודעהעל ידי odedg ב ג', 01 מאי, 3:41 pm

לא מובן לי מהיכן לקחת את המושג מחמצת ממיץ פירות ואת השימוש היחודי בו. לכן אינני יכול להתייחס.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 327
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אפיה עם שאור פירות

הודעהעל ידי אהובה ב ה', 03 מאי, 9:33 pm

שלום ותודה על התייחסות
במדריך באתר כתוב על שאור משמרי בר עשוי מצימוקים וכתוב ששאור זה עדיף ושווה לנסות
לכן רציתי לנסות להכינו
אבל אני מבינה שאין הבדל בין מחמצת רגילה לבין שאור משמרי בר
וגם חשוב לי לדעת אם יש השפעה על הסוכרים בלחם
עוד שאלה על הכמויות כתבת מנה מה זה מנה כשאני שמה קילו קמח כמה מחמצת אני צריכה להכניס?

תודה
אהובה
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ד', 11 אפריל, 1:39 pm

Re: אפיה עם שאור פירות

הודעהעל ידי odedg ב ו', 04 מאי, 8:02 am

בואי נשים סדר בדברים:

צימוקים זה לא מיץ פירות. השימוש בצימוקים נועד כדי להפיק מהם את שמרי הבר שעל קליפתם. לכן הוא מומלץ.
מחמצת שאור היא תמיד משמרי בר. רק ביגה או פוליש לא בהכרח.
אין קשר בין הצימוקים בתהליך הכנת המחמצת לסוכרים בלחם. הסוכר נאכל מזמן ע"י השמרים.
ל- 1 ק"ג קמח הוסיפי 200 - 300 ג' מחמצת.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 327
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אפיה עם שאור פירות

הודעהעל ידי אהובה ב ו', 04 מאי, 12:48 pm

שלום תודה להתייחסות, ולהסבר הטוב. שבת שלום
אהובה
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ד', 11 אפריל, 1:39 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים